Erőteljes éjszakai! – mondta Galla Uroić 🙂

Szombaton, 2013. június 29-én a Duna Nemzetkőzi napjának keretén belül negyedik alkalommal megtartották az újvidéki Éjjeli maratont, az újvidéki Atletsko rekreativni klub Fruška gora szervezésében. Az idén, ahogyan tavaly is, a versenyen 50%-kal több résztvevő volt mint tavaly jelezve ez által a verseny nagy potenciálját valamint a résztvevők és a publikum érdeklődését.

A maraton és minimaraton startja
A maraton és minimaraton startja

A 4. Éjjeli maratonra 3 kontinensről, 13 államból, 119 városból és 125 klubból jöttek versenyzők. A versenyzők három versenyszámban vehettek részt: minimaraton 4 km, félmaraton 21 km és maraton 42 km. Mindhárom versenyre összesen 772 versenyző nevezett be, és ezek közül 686 versenyző sikeresen célba is ért.

 772  résztvevő három kontinensről

A hivatalos megnyitó után a versenyzőket és nézőket az Aikido Ikeda Dojo és Zumba szórakoztatta, valamint a start előtt a Studio Orijental hastáncos csoport fokozta a hangulatot. A minimaraton 4 km és maraton 42 km versenyszámok 21 órakor startoltak, amelyeken kb. 200 versenyző indult. A minimaratonosok célba érkezését Nebojša Milenković nyitotta meg, aki a férfiak közül elsőnek érkezett a célba, de nemsokára utána a többi versenyző is befutott a 4 kilométeres táv lefutása után. Ez idő alatt a maratonosok a 2. kőrt futották.

Nebojša Milenković u cilju
Nebojša Milenković a célban

A félmaraton 21 km rajtja 22 órára volt bejelentve. A versenyzők a Zumba ritmusaival, pozitív energiával feltöltődött hangulatban melegíthettek. A rajtzónában való nyüzsgés a versenyzőkben és szervezőkben csak emelte az adrenalin szintjét. Pár perccel a rajt előtt a versenyzőket Ivan Zeljković üdvözölte, a szerbiai “Legyen Ön is milliomos” vezetője, aki előtte szintén lefutotta a minimaratont. Zeko villámszerű visszaszámlálása után, pontosan 22:00 órakor, a pályára újabb 600 versenyző kapcsolódott be.

A félumaratona rajtja
A félumaratona rajtja

A versenyzők nagy folyama futott keresztül a startkapun több mint egy percen keresztül, az újvidéki rakpart teljesen más arculatát mutatta így, amikor a sportra és rekreációra előrelátott pályák telve voltak futókkal. Sokan álarcokba öltözve futottak, de láthatóak voltak olyanok is akik megjelenésükkel a  környezetükben levő problémára szerettek volna rámutatni. Ninoslav Rašković lufikba öltözve futott, így reklámozva az egészséges és aktív életmódot a diabétesz betegsége ellenére.

Balonko
Lufika

A félmaraton rajtja után a közönséget a Haos animatori Free team szórakoztatta, tüzes mutatvány előadásával. A jelenlévők szó nélkül maradtak. A zárgábi  AK Sljeme klub versenyzői a 4. Éjjeli maratonra készült tematikus pólókban jelentek meg melyen ez állt “Tko preživi pričat’ će” – “Aki túléli, az majd mesél róla”. A belgrádiak úriemberként lefutották a félmaratont  nyakkendővel a nyakukban, még az ingyijai érettségizők tornatanárukkal együtt futottak. Sárga maratonosaink még egyszer bizonyságot tettek nevükről. .

A 4. Éjjeli versenyzőit a közös szórakozás és kiváló hangulat ékesítette.

A 4. Éjjeli maraton teljes mértékben a rekreáció és a közös szórakozás jelében zajlott le. Versenyzőink hangulatát a pálya mentén elhelyezett hangszórókról engedett zene próbálta felemelni, emellett ők és megfigyelhették a Haos animátorok  tüzes táncát.

Vatra u noći
Tűz az éjben

A 4. Éjjeli maraton teljes mértékben a rekreáció és a közös szórakozás jelében zajlott le. A legtöbb versenyző Belgrádból és Újvidékről jött, de Szerbia más városaiból valamint a környező országokból is jöttek versenyzők. Voltak távolból ideutazó versenyzők is, akik másik kontinensekről jöttek, így voltak versenyzőink Észak és Dél Amerikámból és Ausztráliából is. A 4. Éjjeli maratonon a résztvevők a következő országokból jöttek: Szerbia, Horvátország, Bosznia és Hercegovina, Macedónia, Szlovénia, Magyarország, Montenegró, Kanada, Ausztria, Ausztrália, Olaszország i Bolívia.

Neizbežni Miljurko, uvek drago lice :)
Kihagyhatatlan Miljurko, mindig drága arc 🙂
Mladost i lepota
Fiatalok és szépek

Az első három maratonfutó célba érkeztével megkezdődhetett a győztesek kihirdetésének ceremóniája. A győztesek gazdag ajándékcsomagokban részesültek a  Pansport és Enter.rs támogatóink jóvoltából. A verseny alatt működő informatikai csapatot az Enter.rs támogatta, a startcsomagokat és a verseny alatt osztott frissítő italt pedig a Bioland, Repro Trade d.o.o és Pansport cégeknek köszönhetjük. A célba érkezőknek a verseny után veganos spagetti tésztát ehettek a újvidéki  Ananda étterem jóvoltából. 4. Éjjeli maratont a következő szervezetek támogatták:

 • Szerbia Köztársaság, Ifjúsági- és Sportminisztérium
 • Újvidék Város
 • Vajdasági Ifjúsági- és Sporttitkárság
 • Mezőgazdasági, Erdőgazdálkodási és Vízgazdálkodási Minisztérium, Coca Cola, Helenica, ICPDR
 • JKP Parking servis, Novi Sad
 • Szerbia Turisztikai Központja

Maraton 42 km férfi helyezettei:

 1. Nenad Živković, AK Kruševac, Kruševac, Szerbi 03:01:45
 2. Paolo Venturini, Polzia di stato, Rovolon, Olaszország 03:05:22
 3. Aleksandar Marinkov, AK Dinamo, Pančevo, Szerbia 03:08:01

Maraton 42 km női helyezettei:

 1. Ingrid Nikolešić, AK Sljeme, Rijeka, Horvátország, 03:16:54
 2. Veronika Jurišić, AK Sljeme, Zagreb, Horvátország, 03:24:52
 3. Bojana Bjeljac, AK Sloboda, Novi Grad, Bosznia és Hercegovina, 03:29:44

Proglašenje maratonkiFélmaraton 21 km férfi helyezettei:

 1. Miloš Milovanović, AK Dinamo, Pancsova, Szerbia, 1:14:20
 2. Marko Milovanović, AK Dinamo, Pancsova, Szerbia, 1:14:21
 3. Josip Major, ARK Somaraton, Zombor, Szerbia, 1:16:46

Félmaraton 21 km női helyezettei:

 1. Aleksandra Marinkov, AK Dinamo, Pancsova, Szerbia, 1:30:47
 2. Dragana Dokmanović, Szerbia, 1:33:28
 3. Nina Radić, Újvidék, Szerbia, 1:37:42

Minimaraton 4 km férfi helyezettei:

 1. Nebojša Milenković, AK Sajan, Sajan, Szerbia, 0:13:17
 2. Ivan Dlačić, AK Čak, Szerbia, 0:14:23
 3. Miloš Segedi, Inđija, Szerbia, 0:14:31

Minimaraton 4 km női helyezettei::

 1. Sunčica Milutinović, Szabadka, Szerbia, 0:19:01
 2. Sonja Vlaški, AK Hajduk Maraton Tim, Sivac, Szerbia, 0:19:04
 3. Nada Milenković, Szabadka, Szerbia, 0:19:38

A leggyorsabb újvidéki maratonfutó nő, az ARK  Fruška gora versenyzője, Samanta Gilice. Samanta a maratoni versenytávot  4:20:23 idő alatt tette meg 🙂 A leggyorsabb újvidéki maraton futó  Goran Vendlener volt, aki az AK Apatin klub versenyzője és a távot 3:10:07 idő alatt tette meg. Az idei verseny előtt a 4. Éjjeli maraton szervezői, az újvidéki ARK Fruška gora klub, felejthetetlen élményt ígért, aminek az idei Éjjeli maraton résztvevői részesei is voltak, és jelenlétükkel csak fokozták a jó hangulatot. A maraton eredményei a szervező web oldalán www.arkfruskagora.org.rs érhetők el.

Okrepa je bila bolja nego ikada
Okrepa je bila bolja nego ikada

A verseny nem hivatalos eredménye itt érhetők el.

Amennyiben hibát vett észre az eredményekben, kérjük jelezze ezt a  maraton@arkfruskagora.org.rs címre.

Hvala :)
Köszönjük 🙂

By Laslo Tarjan

Rodjen sam 13. maja 1984. god u Novom Sadu. Ozenjen sam i imam jednu preslatku cerkicu. Sto se skolovanja tice zavrsio sam Mehatroniku, robotiku i automatizaciju na Fakultetu tehnikih nauka 2008 godine, gde sam ostao da radim kao asistent. Sportovi sa kojima sam se bavio: 1998-2003 drumski biciklizam; 2003-2006 planinarenje; 2006-2010 zderanje :) ; 2010 - ____ trcanje