Not a member? Register

9. Trka oko Salajke

Trka oko Salajke, ili popularno nazvana TOS, je opuštena trka, čije primarni cilj nije nadmetanje, već druženje i okupljanje istomišljenika, uživanje u čarima trčanja. Prva trka se održala na Sv. Luku 2004. sa ciljem da se okupe prijatelji iz nekoliko srodnih sportova – atletike, triatlona, orijentiringa, sportskog penjanja, kao i planinara, kako bi u ležernom tonu obišli jedan krug oko Salajke (u dužini od 5 km) a potom se zadržali na druženju uz koje piće ili dva (3,4,5,6…).


Takodje je iskorišćena prilika da se trka obeleži i štampanjem majica trke, prvenstveno zbog razbijanja monotonije večno istih majica sa novosadskog maratona (koje su i dalje iste), a sada redovni posetioci TOS-a mogu da se pohvale i lepom kolekcijom interesantnih majci TOS-a. Trka pored druženja ima još nekoliko ciljeva- jedan od njih je obeležavanje pravoslavnih crkvenih praznika, a drugi je bio humanitarni, jer se prikupe čokoladice, bonbone i razni slatkiši, koji se dele deci sa Salajke na koje naidjemo tokom trčanja.
Iako je cilj trke druženje i opušteno trčanje, ipak postoji ta mala borba oko osvajanja prvog mesta, gde pobednik dobija prelazni trofej TOS-a, koji ostaje kod njega na čuvanje do sledeće trke. Takođe mu je na sledećoj trci zagarantovana i žuta majca.
Tradicija se nastavlja, došao je red i na novu trku, ovaj put 9 po redu te se ove godine ona održava na Svetu mučenicu Juliju, 29-og jula. Svi dobronamerni i istomišljenici su dobrodošli. Vidimo se u nedelju u 18h!

 

Dosadašnji pobednici:
2004. Karban Miroslav
2005. Kostić Miloš
2006. Jovanović Nenad
2007. Gavrilov Milana
2008. Jovanović Nenad
2009. Jovanović Nenad
2010. Šarić Petar
2011. Jovanović Nenad