ups
Start trke

U četvrtak, 4. avgusta održana je već tradicionalno osma po redu Trka oko Salajke.  Kako se svake godine ova trka održava na određeni svetac, ove godine trka se održala  na Blagu Mariju. Glavni organizator ove prijateljske trke je Predrag Marcikić koji nas svake godine  ugosti kao pravi domaćin. Mogu slobodno reći da je ovo od onih trka gde druženje, zezanje dolazi u prvi plan, iznad rezultata i takmičenja.

Start trke je bio zakazan u 19h. Okupljanje je bilo u dvorištu  domaćina gde se pojavila već poznata ekipa trkača koja je redovna svake godine. Sve je počelo opušteno i spontano, bez ikakve žurbe što se tiče zagrevanja i priprema za start.  Trčalo se 5 km po ulicama Salajke gde su  se usput već tradicionalno klincima delili bomboni. Poslednjih par kilometara odvojila se jedna manja grupica koja je ubrzavala do samoga cilja. Na sreću ove godine nije bilo gubljena, dokaz tome je da je  pobednik ove godine (po 4-ti put) Nenad Jovanović a.k.a Shone koji je uspeo  zapamtiti celu stazu. 🙂

Kod dama, prva je bila Milana Gavrilov.

Posle završene trke, druženje se nastavilo  kod domaćina koji se potrudio da nam obezbedi okrepu sa lubenicama, domaćim sokovima i mekikama koje su bile vrhunske.

Ovo mi je jedna od dražih trka, prvenstveno zbog opuštene atmosfere i trčanja u dobrom društvu. Sve pohvale Predragu na organizaciji i trudu  da nas sve dobro ugosti.  Vidimo se i naredne godine.

Predaja prelaznog pehara pobedniku