U nedelju, 31. januara 2010. godine u Nišu, park kod fudbalskog stadiona Čair, po 15-ti put biće održan ZIMSKI MARATON SAMOPREVAZILAŽENJA, u organizaciji Šri Čimoji maraton tima. U okviru ove sportske manifestacije pored maratonske distance od 42,2 km trči se i polumaraton na distanci 21,1 km.

Start maratonske trke zakazan je za 10 sati, dok će polumaratonci startovati 1 sat kasnije, dakle u 11 sati. Prijavljivanje takmičara obaviće se na dan trke do 9 sati i 30 minuta, za maratonce, odnosno 1 sata duže za polumaratonce. Startnina je 500 dinara za obe trke.

Staza trke je ravna i kružna, krug iznos 970 metara, tako da trkači u zavisnosti od odabrane trke trče 22, odnosno 44 kruga. Ova činjenica može u mnogome pomoći manje iskusnim trkačima, pogotovo onima koji se po prvi put oprobavaju na dugoprugaškim stazama, kako zbog praćenja tempa trčanja tako i zbog okrepne stanice koja je dostupna na svakom kilometru. Iskusnijim trkačima, monotonija trčanja na ovakvoj kružnoj stazi ne bi trebala da predstavlja problem.

Nakon trke, svaki trkač dobija lanč paket, diplomu i ulaznicu za bazen koji se nalazi u neposrednoj blizini održavanja trke, zato ne zaboravite kupaće gaće!!!
Više informacija možete dobiti od organizatora trke: S.Djordjević 062-83-44-627