Da li ste razmišalji nekada o školi u kojoj ste sami u ulozi ocenjivača? Ima “nastavnika” i “profesora” ali vas oni neće ocenjivati. Vi ste ti koji sami dolazite do ocenee koju želite i do cilja koji želite da postignete. Ko bi rekao da postoji nešto kao škola trčanja? Ma, šta tu ima da se nauči? I o čemu se ovde radi?

Škola trčanja je jednogodišnji program Beogradskog trkačkog kluba čiji je cilj da neaktivnog čoveka transformiše u redovnog trkača/icu.

Škola trčanja sastoji se iz dva semestra – prolećnog i jesenjeg. Svaki semestar završava se završnim ispitom, tj. trkom, polumaratonom na kojem svi polaznici zajedno učestvuju. Polaznici biraju da li će upisati jedan semestar ili celu godinu u školi.

 • Prolećni semestar: 01. aprila – 30. juna – Završni ispit na 4. Noćnom maratonu u Novom sadu
 • Jesenji semestar: 01. jul – 30. septembar –  Završni ispit na Maratonu u Beogradu

Zašto škola trčanja?

Škola trčanja je naš način da se približimo svima vama koji želite da započnete sa rekreativnim bavljenjem trčanjem, da vam pružimo mesto na kom ćete moći da se osećate prijatno i prihvaćenim iako na prvom treningu (školski rečeno času), ne možete da pretrčite ni 500 metara.

4. Noćni polumaraton u Novom Sadu

Na kraju tromesečne škole svaki polaznik/ca biće spreman da učestvuje na trci od 4 km ili polumaratonu, zavisno od vaših ličnih želja i ciljeva, na 4. Noćnom maratonu u Novom Sadu koji se održava 29.06.2013.

U školi trčanja, pored treninga, naučićete tehniku trčanja, čućete i o ishrani, opremi, i drugim stvarima koje su vam do sada bile nejasne. Vaše pitanje: “Da li ću moći da smršam, ili, da li ću moći da saznam kakve patike je potrebno da kupim” ili nešto treće, odgovor je – da! Važno je da napravite prvi korak.

U svakoj školi koju ste do sada pohađali, sreli ste gomilu drugova i drugarica. Neki od njih su vam ostali prijatelji i danas, posle toliko godina, družite se i sećate se svojih prvih koraka u svetu odraslih koje ste zajedno pravili. Škola trčanja će vam pružiti priliku da ponovite taj doživljaj, za svakog pojedinca nezaboravno iskustvo, i vratite se u prvi razred, upoznate nove drugare, i sa njima započnete neke nove korake.

Ko može da se prijavi?

U Školu trčanja mogu da se prijave svi Beograđani i Beograđanke koji su stariji od 16 godina. Za nas je škola mesto na kome podrška i briga čekaju svakog polaznika. Škola trčanja je beogradski trkački univerzitet, mesto na kome se stvara jedna nova gradska elita, u najboljem smislu te reči.

Prijave traju do 31.03.2013 – Broj mesta je ograničen.

Principi Škole trčanja

 • Stručnost i profesionalnost u radu – isprobani načini treninga, komunikacije i podrške.
 • Trenerski tim mladih stručnjaka – uključivanje i davanje šanse mladim stručnjacima za razvoj
 • Drugarstvo i duh ekipe – podržavajuća atmosfera, ekipa koja je tu da te sačeka dok ne završiš svoj trk. Delimo uspeh sa kolegama.
 • Inteligentan trening – predavanja koja organizujemo omogućuju da razumeš promene koje se dešavaju – ishrana, oprema, trčanje

Trenerski tim

Trenerski tim vodi i kordiniše Ivan Radenković, glavni trener i kreator svih sportskih programa Beogradskog trkačkog kluba. Diplomirani sportski trener i atletski trener po struci, Ivan je od 2011. godine spremio više od 250 ljudi da istrče svoju prvu trku i polumaraton. Glavna preporuka: mirna energija i strast prema razvoju trčanja kao rekreacije u našem gradu i zemlji.

Predavanja

 1. Uvodno predavanje – upoznavanje sa školom trčanja – ponedeljak 01.04.
 2. Kako izabrati optimalnu trkačku opremu? –  nedelja 28.04.
 3. Nega organizma i najbolji načini prevencije povreda – nedelja 19.05.
 4. Ishrana na putu do savršene linije – nedelja 09.06.
 5. Kako da se spremite za svoju prvu trku?  – ponedeljak 24.06.

Tri treninga nedeljno

Treninzi se održavaju u sledećim terminima:

 • Utorak – 19h, SC Olimp
 • Četvrtak 19h, Kalemegdan
 • Nedelja 10h, Ada Ciganlija

Šta nas još očekuje?

 • Funkcionalna majica za trčanje
 • Sertifikat o završenoj školi trčanja
 • Popusti u partnerskim institucijama
 • Vikend druženja i izleti

Kako da se prijavim?

Škola tčanja počinje 01. aprila, a prijave traju do 31. marta. Sve što je potrebno je da popuniš prijavu i mi ćemo te kontaktirati u narednih 24 sata.

PRIJAVA

Školarina

Pri upisu u školu trčanja možeš da izabereš, da li ćeš pohađati dva semestra ili samo jedan. Cene školarine su:

 • Jedan semestar – 3500RSD
 • Oba semestra – 4500 RSD

Informacije i pitanja

Za sve informacije i pitanja možeš da nam pišeš na: kontakt@belgraderunningclub.com Ili da pozoveš Uroša na 069 2905895.

Tekst u potpunosti preuzet sa sajta trcanje.rs

By Boško Stupar

Triatlonac, trkač, orjentirac, penjač, avanturista, entuzijast, boškotlonac, kažu prijatelji :)