Prijave – pitanja i odgovori

Indeks:

Kako da se prijavim?

Popuni prijavu ovde. Nakon što su podaci ispravno uneti portal Trka ti šalje mejl sa potvrdom prijave. Prvo je potrebno aktivirati nalog kako bi se potvrdila email adresa i tek time se prijava prihvata i može se videti na listi prijavljenih takmičara. Prijava postaje kompletna tek nakon što se plati startnina.

Prijavila/o sam se, ali me nema na listi. Gde mi je prijava?

Prijava postaje vidljiva tek nakon što se aktivira nalog na portalu Trka.

Kako da aktiviram nalog na portalu Trka?

U mejlu potvrde prijave ti je stigao i link za aktivaciju naloga. Ako ne možeš da nađeš taj mejl možeš da zahtevaš novi link za aktivaciju: klikni na sledeći link da te odvede na stranicu za zahtev novog aktivacionog mejla. Zavisno od stanja na mreži može biti potrebno i 15 minuta da mejl sa potvrdom stigne. Ukoliko nije stigao ni nakon 15 minuta proveri SPAM folder u tvom mejl programu. Ako ga i dalje nema može se desiti da si pogrešno unela/o email adresu.

Nisam dobila/o mejl sa potvrdom prijave. Gde da ga nađem?

Zavisno od stanja na mreži može biti potrebno i 15 minuta da mejl sa potvrdom stigne. Ukoliko nije stigao ni nakon 15 minuta proveri SPAM folder u tvom mejl programu. Ako ga i dalje nema može se desiti da si pogrešno unela/o email adresu. To možeš proveriti na sledeći način: klikni na sledeći link da te odvede na stranicu za zahtev novog aktivacionog mejla. Nakon što uneseš svoju email adresu portal će ti prijaviti ukoliko korisnik sa tom adresom ne postoji. U tom slučaju se moraš ponovo prijaviti sa ispravnom adresom.

Kako da platim startninu?

Ako plaćaš iz Srbije možeš uplatnicom koju dobiješ mejlom, a ako plaćaš iz inostranstva možeš preko PayPal servisa.

Kako da dođem do uplatnice/stranice za plaćanje?

Do uplatnice možeš ponovo lako doći tako što ćeš se ulogovati na portal Trka koristeći email adresu kojom si se prijavila/o, potom treba da izabereš tvoju trku iz liste Moje prijave i na sledećoj stranici možeš da prekontrolišeš podatke i klikom na crveno dugme Plati startninu dođeš na stranicu za uplatu startnine na kojoj se nalaze i uplatnica i PayPal forma za plaćanje.

Prijavila/o sam se, i bila/o sam na listi, ali me više nema. Gde je moja prijava?

Ukoliko ti je prijava misteriozno nestala sa liste kontaktiraj nas na mejl maraton@arkfruskagora.org.rs.

Da li mogu da menjam trku nakon što se prijavim?

Da. Svi podaci iz prijave se mogu menjati sve do zatvaranja prijava. Da bi promenila/o podatke treba da se uloguješ na portal Trka i klikneš na tvoju prijavu u listi Moje prijave. Potom ćeš moći da vidiš pregled tvoje prijave i odatle možeš da menjaš prijavu klikom na dugme Ažuriraj prijavu.

Kako da promenim jezik?

Ukoliko ti je sajt Trka na engleskom, a želiš da se prijaviš na srpskom jeziku potrebno je da odabereš jezik gore desno ukoliko nisi prijavljen/a, ili ukoliko si već prijavljen/a potrebno je prvo da se uloguješ pa potom da ažuriraš korisničke podatke. Na datoj stranici treba da promeniš jezik i sačuvaš. Potom će ti svi mejlovi stizati na srpskom jeziku.

Da li je moguća grupna prijava?

Da, moguća je grupna prijava. Neophodno je da se na sajtu Trka jedan korisnik registruje kako bi prijavio sve trkače iz grupe. Da bi prijavio više trkača neophodno je prvo da se uloguješ pa potom da sa stranice za 5. Noćni maraton prijaviš sve trkače.

Dugme Prijavi trkača aktivira padajući meni u kome je moguće ili odabrati već unetog trkača, ili uneti novog trkača. Nakon unosa svakog novog trkača biće prikazan sažetak svih prijava kao i suma startninâ za sve prijave zajedno. Sa te stranice se može ponoviti postupak za sve trkače. Nakon što su sve prijave unesene, potrebno je potvrditi prijavu. Sistem ti šalje potvrdu svih prijava na mejl, i preusmerava te na stranicu za plaćanje startnine.