4. Noćni maraton – Újvidéken

4. Éjjeli maraton Újvidéken

4. Éjjeli maraton – útmutató a versenyzőknek

Kedves barátaink és honlapunkra látogatóink, büszkeséggel hírdetjük ki, a nekünk kedves, 4. ÉJJELI MARATON futóversenyt, amelyik az egyike a legjobban látogatott futóversenyeknek Szerbiában. A 4. Éjjeli maraton 2013. jánius 29. lesz megtartva, Újvidéken (Novi Sad), a Duna folyó nemzetközi napjának keretében és a Duna folyó tiszteletére. Ezen a napon, a Duna partján futva eszünkbe juthat majd, hogy mi is egy kis része vagyunk e gyönyörű természetnek, amely körbevesz bennünket. A rekreációsok és természetbarátok részvétükkel ezen az eseményen a figyelmet ennek a nagy európai ekoszisztémának a megőrzésére irányítják, ily módon csatlakozva a többi európai Duna melletti városhoz a Duna folyónak nemzetközi napjának ünneplésében!

4. Éjjeli maraton
4. Éjjeli maraton

Az következő részben bövebb információk következnek az eseményről. Ennél több információt a verseny dátumának közelettével várhatnak.

Az rendezvény szervezője

Atletsko rekreativni klub “Fruška gora” – Novi Sad

Helyszín

Újvidéki rakpart (szerb: Novosadski kej), Újvidék (Novi Sad), Szerbia

A rendezvény keretén belül meghírdetett versenyfutamok

 • Maraton 42,2 km
 • Félmaraton 21,1 km
 • Mini maraton 4 km

Dátumok és időbeosztások

 • Szombat, 2013.06.29, a rendezvény megnyitása 20 óra
 • a maraton és mini maraton rajtja 21 óra, a félmaraton rajtja 22 óra

Nevező központ (szerb: Prijavni centar)

Újvidéki rakpart, az FK Index-el szemben, az Újvidéki Egyetem, Bölcsészeti karától (szerb: Filozofski fakultet) (Dr Zoran Đinđić utca 2) nem messze.

Nevezés és a részvéti díj befizetése

A versenyzők mindhárom versenyre, mini-maraton (4km), félmaraton (21km), maraton (42km), benevezhetnek online, valamint személyessen a verseny napján kizárólag 17 és 19 óra között, a nevező központban (szerb: Prijavni centar). A nevezési díj minden online nevezésnél 1000 RSD (a nevezési díj magába foglalja a telyes startcsomagot, bisztosítja a versenyen való fellépés lehetőségét, emlék érmet és diplomát a célba érkezőknek és frissítést a verseny alatt és után). A verseny napján a nevezési díj 700 RSD, de ebben az esetben kimarad a startcsomag (ez a nevezési díj bisztosítja a versenyen való fellépés lehetőségét, emlék érmet és diplomát a célba érkezőknek és frissítést a verseny alatt és után).

A start számokat és startcsomagokat a nevező központban lehet majd átvenni 17 és 19 óra között.

Az Online nevezés 2013.06.19-ig tart. Zárt!!!

A nevezési díj befizetésének részletes leírása megtekinthető ezen az oldalon. Zárt!!!

A versenyeken való résztvevők

 • Felnőttek – saját felelőségre részt vehetnek minden verszen

 • Kiskorúak* – NEM INDULHATNAK a maratonon, a Mini maratonra vagy a félmaratonra pedig KÖTELEZŐEN mellékelniük kell a szülő-, gondviselő vagy meghatalmazott edző által kiállított írott beleegyezeést.

* Azon személyek akik a verseny napján nem töltötték be 18. életévüket kiskorúaknak számítanak.

Díjjak

 • Mindhárom verseny győztesei, külőn a női és férfi kategóriában, serleget és diplomát kapnak.

 • A maraton és félmaraton győztesei emelett ajándék csomagot is kapnak.

 • Tradicionálissan, a három leggyorsabb újvidéki maratonos serleget és diplomát kap.

Minden versenyző aki célba fut, mindhárom versenyszám keretén belül, részvételi érmet és diplomát kap.

NINCSENNEK PÉNZ JUTALMAK, VALAMINT ÉV KOROSZTÁLYOK SEM.

Verseny pálya

Telyes hosszában a pálya koveti a Duna folyamát. Mindhárom verseny rajtja és a célja az újvidéki Duna rakparton, az FK Index futball pályával szemben helyeszkedik el. A pálya praktikussan körpálya, és a kör hossza 5250 meter. Ebből kifolyólag a maratonosok 8 kört, a félmaratonosok 4 kört, a Mini maratonosok pedig egy lerovidített (4 km) kört futnak.

A pálya láthatóan ki lesz jelölve és makszimálissan le lesz bisztosítva. A pályán több mint 50 volonter felügyeli majd a versenyzők biztonságát. A fordulópontokon, valamint a Rajt/Cél egyenesen bírók lesznek. A pályán, illetve a fordulópontokon frissitési pontok lesznek elhelyezve.

Idő rámpa

A versenyek úgy vannak limitálva, hogy a leglasúbb versenyző is jusson befejezni versenyét, de a rendezvény menete se ne legyen megzavarva:

 • Maraton 42,2km – rámpa: 6 óra
 • Félmaraton 21,1 km – rámpa: 3 óra
 • Mini maraton 4km – rámpa 45 perc


View Staza 4. Noćnog maratona in a larger map

Szállás

A 4. Éjjeli maraton ajánlott szállás az:

Mostantól minden résztvevő és kisérői kiválló szálóhelyet foglalhat Újvidék központjában, mindössze 5 perc járásnyira a maraton rajt helyétől. A szállás felyenként 10€ foglalható.

Elérhetőség

Amenyiben bármilyen kérdésse van a 4. Éjjeli maratonnal kapcsolatban írjon a maraton@arkfruskagora.org.rs címünkre

Facebook page 🙂

A Szervező fentartja a jogot a versenykiírás részleteinek megváltoztatásához. Bármilyen vátlozás ki lesz emelve és meg lesz jelentetve e honlap oldalain.