Ženska trka
Ženska trka
Poštovane,

U subotu 25.09.2010. godine, na Adi Ciganliji, održaćemo “najlepši” događaj u našem gradu.
Naše nastojanje da trčanje, rekreaciju i zdrav život preporučimo celokupnoj populaciji, a pogotovu pripadnicama ženskog pola, realizovaćemo i ovoga puta – organizovanjem ŽENSKE TRKE sa 3.500 učesnica.
Trka će, jedanaesti put, biti održana na kružnoj stazi, oko Savskog jezera. Dužina staze je 7.700 m. Start i cilj trke biće, kao i uvek, kod Okruglog kupatila.
ŽENSKA TRKA će i ove godine biti, pored ostalog, manifestacionog karaktera i sve učesnice biće pobednice, bez obzira na ostvaren rezultat i plasman. Svaka učesnica dobiće lepu majicu sa znakom događaja, poklone sponzora i organizatora, kao i učesničku diplomu. Po završetku trke – koja može i da se hoda, a ne samo da se trči, biće održana mala zabava i nagradno izvlačenje posebnih poklona sponzora trke – za najsrećnije učesnice.
I ove godine će, u okviru najavljene, biti organizovana i međunarodna atletska ženska trka. Biće to pozivna trka (na istoj stazi) za odabrane takmičarke koje će celom događaju dati i pravi sportski aspekt. Pobednica je u jakoj međunarodnoj konkurenciji prošle godine bila naša najbolja sportistkinja Olivera Jevtić.
Da bi sve proteklo u najboljem redu i da bi svaka učesnica, bez obzira na godine i stanje fizičke kondicije, bila sigurna da će stazu propešačiti ili pretrčati, organizovaćemo zdravstvenu službu, kako u vreme održavanja trke, tako i tokom same pripreme.
Ženska trka je, inače, jedini masovni (ne samo sportski) događaj u našem gradu posvećen isključivo pripadnicama ženskog pola.
Posebnu dimenziju našoj priredbi daje podatak, da su, po tradiciji, i invalidske organizacije Srbije prihvatile da žene invalidi uzmu učešće u ovom događaju i bar tog dana, zajedno sa nama, postanu ravnopravni članovi društva.
Želja nam je da se ova tradicionalna priredba dalje razvija, da se stvore uslovi i dobar povod da se o Beogradu priča, da Beograd bude središte sporta i rekreacije, da se u Beograd i Srbiju dolazi i da se u Beogradu živi lep i zdrav život, da i u Beogradu, kao i u mnogim gradovima širom sveta u ovakvim manifestacijama, učestvuju desetine hiljada žena.

By Boško Stupar

Triatlonac, trkač, orjentirac, penjač, avanturista, entuzijast, boškotlonac, kažu prijatelji :)