Program akcije

– Domaćini akcije će već u četvrtak 28. avgusta biti u Čortanovcima a vi nam se možete pridružiti kad god poželite

PETAK, 29. Avgust 2014.
– IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE, biće postavljena sva tri dana

16:00h ORIJENTACIONI KROS

17:00h PROGLAŠENjE POBEDNIKA
– Orijentacioni kros

19:00h V ČORTAFEST – Međunarodni Festival planinarskog i avanturističkog filma

SUBOTA 30. Avgust 2014.
– IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE, ceo dan

08:00 – 10:00h V KOLO VOJVOĐANSKE TREKING LIGE
– Mala staza, 14km
– Srednja staza, 26km

09:00h V KOLO VOJVOĐANSKE TREKING LIGE
– Velika staza, 45km

08:00h V ČORTAFEST

08:30h KANU AVANTURA – PREŽIVETI JOCU

17:00h V ČORTAFEST

20:30h PROGLAŠENjE POBEDNIKA:
– Vojvođanska treking liga
– Orijentacioni kros

21:00h NOĆNI PROVOD – SVIRKA!!!

NEDELjA, 31. Avgust 2014.
08:00h V ČORTAFEST
08:00h KANU AVANTURA – PREŽVETI JOCU
09:00h MTB TRKA
– Juniori, 9km
– Juniorke 6km
– Seniori, 15km
– Seniorke, Veterani, Veteranke 12km

10:00h PLANINSKO TRČANjE
– Juniori, juniorke 3 km
– Seniorke, Veterani, Veteranke 6 km
– Seniori 9 km

13:00h PROGLAŠENjE POBEDNIKA:
– Izložba planinarske fotografije,
– V ČortaFest,
– MTB trka,
– Planinsko trčanje
– Podela zahvalnica učesnicima
– Podela posebnih priznanja i nagrada

OPŠIRNIJE O PROGRAMU

IZLOŽBA PLANINARSKE FOTOGRAFIJE, zamišljena tako da izlagači radova sami određuju kako će izgledati njihov pano. Organizator akcije obezbeđuje neophodan materijal za uređenje panoa a na izlagaču je da svoje radove prezentuje kako misli da je najbolje. To podrazumeva apsolutnu slobodu u izboru fotografija, dimenzijama istih, komentare na panou, kao i svega ostalog što autor misli da mu može koristiti prilikom izbora za najboljeg izlagača na izložbi.

ČORTAFEST 2014. Festival planinarskog i avanturističkog filma ČortaFest u svojoj zvaničnoj konkurenciji ima filmove koji se bave planinarstvom i avanturističkim pohodima i to u najširem tumačenju ovih oblasti. Projekcije filmova su pod šatorom, na livadi kod planinarskog doma Kozarica u Čortanovcima.

KANU AVANTURA – PREŽIVETI JOCU, ultimativni veslačko – pešački doživljaj u kojem će vas ekstremno orijentisani Joca povesti u uzbudljivu dunavsku avanturu. Pešačenje, veslanje u kanuima, kupanje na divljim plažama Dunava i poneki dobar savet kako preživeti u prirodi, glavni su aduti ovog nesvakidašnjeg događaja. U slučaju većeg interesovanja avantura će biti priređena i u subotu i u nedelju. Ovo je nezvanični deo XV Dunavskih čarolija i organizator ne snosi nikakve posledice. Svi učesnici Kanu avanture učestvuju isključivo na svoju odgovornost. Za sve dodatne informacije i prijavljivanje, obratite se direktno kod vodiča ture na broj telefona dat u rubrici “ostale informacije”

VOJVOĐANSKA TREKING LIGA, Peto kolo
Registracija učesnika – takmičara za Vojvođansku treking ligu:
Takmičari koji se nisu do sada registrovali popunjavanjem prijavnog lista kojim se ujedno i obavezuje na poštovanje Pravilnika lige i kupovinom učesničke knjižice Vojvođanske treking lige u koju se na kraju unosi rezultat i overava učešće.
Prijava za učešće u 5. Kolu Vojvođanske treking lige Dunavske čarolije:
Uplata kotizacije od 200 dinara. Svaki učesnik dobija mapu staze na A4 formatu i učesničku knjižicu u kojoj se vrši overa prolaska kroz kontrolne tačke. Svi koji uspešno savladaju stazu dobijaju diplomu na kraju akcije i bedž. Organizator zadržava pravo da najboljima dodeli i neke druge nagrade, u skladu sa svojim mogućnostima.
Voda i osveženje na svim kontrolnim tačkama!

Ko ide na veliku stazu potrebno je da ima kod sebe baterijsku lampu. NEMOJTE IĆI NA VELIKU STAZU AKO NISTE DOVOLjNO PSIHIČKI I FIZIČKI PRIPREMLjENI. PROCENITE VAŠE MOGUĆNOSTI PRE IZBORA STAZE!!! A OPET, SA DRUGE STRANE, KAKO DRUGAČIJE OSVOJITI SERTIFIKAT AKO SE NE OPROBATE NA NAJVEĆEM IZAZOVE TREKING LIGE U SEZONI 2014?!

Start i cilj na maloj i srednjoj stazi je kod planinarskog doma Kozarica u Čortanovcima.
Start velike staze je u centru Inđije a cilj kod planinarskog doma Kozarica.
Takmičari koji žele da učestvuju na velikoj stazi moraju do 08:30h doći do centra Inđije kod sata. Takmičari koji dođu dan ranije na Dunavske čarolije u Čortanovce i ne mogu sebi obezbediti prevoz do starta velike staze, obavezni su da se jave organizatoru kako bi se za njih organizovao prevoz. Prevoz viška stvari od starta do cilja velike staze vojvođanske treking lige biće obezbeđen svim takmičarima koji se blagovremeno prijave kod organizatora.
Svi učesnici Vojvođanske treking lige su u obavezi da se striktno pridržavaju Pravilnika lige. Svaka nepravilnost će biti sankcionisana diskvalifikacijom.

ORIJENTACIONI KROS: Od 27 do 31 avgusta na terenima Fruške gore kod Vrdnika održaće se Prvenstvo jugoistočne Evrope u orijentiringu. Na najvećoj smotri ovoga sporta kod nas nastupiće 15 zemalja članica ove sportske asocijacije koje će se takmičiti u četiri takmičarske discipline: sprint, duge staze, srednje staze i štafete. U okviru takmičenja održaće se i 3. šampionat Jugoistočne Evrope u kategoriji veterana. Kako bi obogatili sadržaje učesnicima i dali još veći značaj ovoj velikoj sportskoj priredbi organizator je odlučio da u petak 29. avgusta u okviru multidisciplinarne manifestacije Dunavske čarolije održi propagandno takmičenje za sve zainteresovane učesnike Prvenstva, tipa „skor orijentiring“. Start svih učesnika je zajednički, što daje jednu posebnu draž za sve gledaoce, a zadatak takmičara je da u što kraćem vremenu pronađu postavljene kontrolne tačke redosledom za koji se oni odluče.
Kategorije: Juniori-ke (19g i mlađi), Seniori-ke, Veterani-ke (40 godina i stariji) Karta: 1:5000/5 m stanje juli 2014.
Kotizacija: 200,oo

PLANINSKO TRČANjE, održava se na pešačko-biciklističkoj stazi u čortanovačkoj šumi. Izuzetno atraktivna ali i naporna staza sa mnogo uspona i nizbrdica predstavlja pravi izazov za sve ljubitelje ove discipline.

MTB TRKA, biciklistička trka se održava na pešačko-biciklističkoj stazi u čortanovačkoj šumi. Izuzetno kvalitetna staza sa puno uspona i nizbrdica pravi je izazov za sve bicikliste i u tehničkom i u fizičkom smislu.

NOĆNI PROVOD u subotu uveče. Planirana je živa svirka lokalnih bendova sa izborom muzike koja će zadovoljiti ako ne svakoga, onda bar većinu okupljenih. Logorska vatra u petak i subotu uveče se podrazumeva.

SERVISNE INFORMACIJE

DOLAZAK U VIKEND NASELjE ČORTANOVCI – DUNAV
– Sopstvenim prevozom u Čortanovce se može doći putem Beograd – Novi Sad, sa skretanjem na raskrsnici Banstol. Ako dolazite iz pravca Novog Sada, skrećete levo na toj raskrsnici a ako dolazite iz pravca Beograda desno. Posle tog skretanja samo treba pratiti putokaze koji će vas odvesti do željenog mesta.
Autobusom je teško doći do samog doma pa je naša preporuka da vaše vozilo ostavite u selu Čortanovci pa onda peške pola sata do planinarskog doma. Putnička vozila, mini busevi i kombi, bez problema mogu stići do odredišta.
– Iz pravca Novog Sada postoji redovna autobuska linija do sela Čortanovci, odakle se može peške za pola, sata doći do planinarskog doma. Iz pravca Beograda možete doći autobusom do Inđije pa onda gradskim prevozom do Čortanovaca selo i dalje peške do mesta okupljanja.
– Svi putnički vozovi na liniji Subotica – Novi Sad – Beograd i obrnuto, staju na železničkoj stanici Čortanovci-Dunav, odakle ima još 20 minuta hoda do planinarskog doma.
Polasci vozova iz Beograda za stanicu Čortanovci – Dunav: 03:55, 08:30, 11:15, 12:55, 15.30, 20:16, 23:10
Polasci vozova iz Novog Sada za stanicu Čortanovci – Dunav: 04:10, 06:00, 07:20, 10:11, 13:02, 15.20, 18.00, 18:45, 20.17, 22:33
Polasci vozova iz Subotice za stanicu Čortanovci – Dunav: 07:34, 10:15, 15:25
Kako god odlučili da dođete, a ako dolazite prvi put, naš vam je predlog da kontaktirate domaćina da bi vas on sačekao gde treba i tako vam olakšao dolazak do planinarskog doma.

HRANA
– U subotu i nedelju je predviđen ručak za sve zainteresovane učesnike XV Dunavskih čarolija. Za hranu je potrebno prijaviti se do 25. Avgusta. Poneti svoju porciju.
– Dokupljivanje hrane je moguće u selu Čortanovci, koje se nalazi na pola sata hoda od planinarskog doma Kozarica.
– Tokom trajanja akcije će se u planinarskom domu Kozarica prodavati piće po popularnim cenama
– Za vodu nije problem jer se odmah pored planinarskog doma nalazi izvor sa pitkom i hladnom vodom

PRENOĆIŠTE
– Postoji mogućnost noćenja u okolnim bungalovima. Ukoliko ima zainteresovanih za noćenje u bungalovu, potrebno je javiti se organizatoru, posle čega ćete dobiti povratnu informaciju o ceni noćenja u tim bungalovima. Okvirna cena je 1000 dinara po čoveku za noć
– Ispred planinarskog doma se nalazi prostrana livada pogodna za postavljanje šatora.

HIGIJENA
– Planinarski dom Kozarica poseduje kupatilo sa umivaonikom i dva tuša koji će biti na usluzi i onima u šatorima i onima po sobama,
– Postoji mogućnost da se ispred doma postave i poljski tuševi,,
– U planinarskom domu postoji wc sa dve kabine,
– Na livadi ispred doma biće postavljeno nekoliko mobilnih wc kabina
– Naravno, na Dunav uvek možete računati ali, oprezno

TROŠKOVI
Cena jednog ručka 300.00 dinara
Učesnička knjižica vojvođanske treking lige 100.oo dinara
Kotizacija vojvođanske treking lige 200.oo dinara
Kotizacija za orijentacioni kros 200.oo dinara
Preživeti Jocu (saznajte na broju telefona datom u rubrici “opširnije o program”)
Cene pića biće popularna
Učesničke majice će biti moguće kupiti po popularnim cenama.

NAGRADE I PRIZNANjA
– Sva planinarska društva, klubovi i ostale organizacije koje budu učestvovale na XV Dunavskim čarolijama, dobiće zahvalnice za učešće na akciji,
– Svaki pojedinac koji pređe neku od staza Vojvođanske treking lige dobiće prigodnu diploma,
– U pojedinačnim sportovima, za prva tri mesta se dodeljuju diplome i medalje, Za vojvođansku treking ligu se dobijaju medalje za prva tri mesta u apsolutnoj muškoj i ženskoj konkurenciji na maloj srednjoj i velikoj stazi. Za Veliku stazu za prva tri mesta u muškoj i ženskoj kategoriji se dobijaju pehari
– Za prva tri mesta u disiplini orijentacioni kros – skor orijentiring dobijaju se diploma i medalje u svim takmičarskim kategorijama
– Za prva tri mesta na izložbi planinarske fotografije i na ČortaFestu dobija se priznanje zlatni, srebrni ili bronzani komarac i diploma.
– Nagrada za najboljeg promotera akcije,
– Nagrada za vernost Dunavskim čarolijama,
– U skladu sa mogućnostima, organizator će podeliti i neke specijalne nagrade.
– Takođe u skladu sa mogućnostima, organizator će povećati fond nagrada za neke od disciplina

OSTALE INFORMACIJE
– U sportskim disciplinama i ostalom programu Dunavskih čarolija, mogu učestvovati i pojedinci koji ne pripadaju ni jednoj planinarskoj ili nekoj drugoj srodnoj organizaciji.
– Možda ste već čuli za čortanovačke komarce koji mogu biti veoma naporni. Za njih nemojte brinuti jer će ceo prostor oko planinarskog doma Kozarica i livada sa šatorima biti tretirani ubojitim otrovima koji će rešiti ovaj problem.
Komarci će namenski biti pošteđeni na trkačkim i biciklističkim stazama, što će verovatno stimulisati takmičare da što pre završe trku.
– Svi koji se budu kupali u Dunavu rade to na sopstvenu odgovornost.
– Vođe grupa su dužne da prilikom dolaska na akciju ispune prijavne listove kako bi domaćin imao tačnu evidenciju o broju učesnika. Prijavne liste možete preuzeti i na mejl čime ćete znatno olakšati organizatoru
– Da bi XV Dunavske čarolije bile uspešno organizovane, biće nam potrebna pomoć svih učesnika pa vas ovom prilikom molimo da svoje učešće najavite bar pet dana pred početak akcije (do 25. avgusta 2014).
Prilikom prijavljivanja potrebno je navesti broj učesnika koji dolaze, da li je za njih potrebno spremati ručak i za koje dane, kada i kojim prevozom dolaze.
– Sve ostalo što mislite da je važno da znate a nije spomenuto u ovom programu, možete saznati na sledeće načine:
Na broj telefona 061/654-15-61 Vladimir Banić
Putem maila gorstaci.indjija@gmail.com
Na facebook stranici Dunavske carolije
Za Vojvođanskui treking ligu: Zoran Vukmanov 069 750-291 ili e-mail: zooxy1@gmail.com
Za Kanu Avanturu: 065/445-91-03, Jovan Bodrožić
Želimo vam srećan put do Čortanovaca (i nazad naravno)
I podrazumeva se da se nadamo Vašem dolasku 🙂

Č