XI БУКОВАЧКИ МАРАТОН
НА ФРУШКОЈ ГОРИ

субота, 14. септембар 2013.
 Стазе пружају могућност за бициклисте, тркаче и пешаке
Претходних десет година организовали смо Буковачки маратон на Фрушкој гори: 2003. године учешће је узело 142 учесника, да би се број учесника попео на близу 900, Буковачки маратон је достигао рекордну  посећеност  2012. године  са више од 1300 учесника на старту.  
Организатор:
Планинарско друштво „Вилина водица“ из Буковца
Покровитељи:

Pokrovitelji

 Град Нови Сад, Влада Републике Србије – Министарство омладине и спорта, МЗ Буковац, Планинарско-смучарски савез Војводине

Место одржавања:
Фрушка гора, старт је у Буковцу, 13 км удаљеном од Новог Сада
Маратонске стазе:
1. Стаза за најмлађе (7 км) која води од Буковца до Вилине водице и назад
2. Стаза основног маратона (16 км) која води од Буковца преко Вилине водице, Астала и Бранковог гроба (Стражилово) до Буковца
3. Стаза средњег маратона, (35,2 км) која води од Буковца преко Вилине водице, Астала, поред ТВ торња, манастира Гргетег, Крушедол и Велика Ремета, Бранковог гроба до Буковца
4. Стаза великог маратона, (47,8 км) која води од Буковца преко Вилине водице, Астала, Иришког венца, манастира Ново Хопово, Старо Хопово, поред ТВ торња, манастира Гргетег, Крушедол и Велика Ремета, Бранковог гроба до Буковца.
Старт:
9.30 часова
Регристрација учесника:
Учесници попуњавају пријаву и добијају учесничке картоне
Стартнина:
Бесплатна
Превоз:
Градски јавни превоз: аутобус број 64 који полази са железничке станице у Новом Саду у 7.20 и 8.20 часова.
До Буковца вам треба 30 минута вожње. Последња станица је и старт маратона
Смештај:
 За све оне који дођу у Буковац у петак (13.09.) или дан након Маратона остану, обезбедили смо камп са мокрим чвором и зидани објекат (спавање у сопственим врећама и подметачима), а могу се користити смештајни капацитети планинарског дома „Стражилово“ из Сремских Карловаца који се налази на удаљености 3,5 км од старта Маратона.
На свим контролним тачкама налазе се наши контролори који ће учесницима оверити пролазак кроз КТ и пружити сваку другу помоћ. Сви који пређу било коју стазу маратона добиће захвалнице. Најмасовнију огранизовану групу награђујемо пехаром, а њихово име уписаћемо на велики пехар маратона.
 
 
 ДОДАТНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
За детаљније информације назовите нас на бројеве телефона:
021/825 017 или 064/33 00 898 Бранислав Вјерг (председник ПД),
065/200 28 23 Жељко Дулић (подпредседник ПД) или
021/826 275 Миливој Подрашчанин (члан Организационог одбора Маратона)
 За учеснике који желе да на  11. Буковачком маратону  учествују уједно и  у 5. колу Војвођанске трекинг лиге у организацији ПСВ, детаљи и правилник се могу видети на сајту савеза www.planinari.org.rs а додатне информације код Вукманов Зорана на 069 750-291. 

 
   
mapa

Visinska rayliak

 
Висинска разлика за сваки маратон.