Ko preživi pričaće 😛

Nova destinacija, novi izazovi, nova kategorija… Avantura počinje!
VI Trka preživljavanja je pred nama! Wild Serbia Vas i ove godine poziva da učestvujete u jednoj od najvećih avantura u našoj zemlji!
Pravila trke i dalje važe: „Stazu od 60-tak kilometara potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. To i ne zvuči tako teško, međutim od opreme timovima je dozvoljeno da koriste samo: mapu terena, kresivo za paljenje vatre, nož i odeću koju imaju na sebi.

Prolazeći kroz šume, kanjone, livade i jaruge, takmičari se susreću sa raznimpreprekama i opasnostima. U ovakvim uslovima potrebno je da sami naprave sklonište, zapale vatru, pronađu ili ulove hranu! Sve ove aktivnosti i domišljatost takmičara se posebno boduju pri ukupnoj oceni pobednika trke.
Pobednik će biti ona ekipa koja sakupi najviše bodova, a poeni se dobijaju za vreme koje je potrebno da se pređe staza, upaljenu vatru, napravljeno sklonište, pribavljenu hranu kao i uspešno rešene specijalne zadatke. Zato je neophodno da svaka ekipa ima foto-aparat kojim će sve te aktivnosti dokumentovati.“
U Trci preživljavanja mogu da učestvuju svi koji sebe smatraju psihofizički spremnim.
Trka je internacionalnog karaktera, svake godine se organizuje u različitom delu Srbije i okuplja veliki broj učesnika balkanskih zemalja.

Destinacija u Srbiji na kojoj će trka biti organizovana biće objavljena 5 dana pred početak manifestacije, u ponedeljak 30. 09.2013. godine. Trka preživljavanja se organizuje u tri kategorije: Opstanak, Avantura i Porodica.
Kategorija AVANTURA je namenjena svim avanturistima i ljubiteljima prirode. Ovo je prilika za uživanje i upoznavanje nepristupačnih krajeva Srbije, beg od poznatog i ustaljenog života u gradu. Kroz niz zanimiljivih zadataka, takmičari prolaze kroz netaknute predele gde će imati priliku da pokažu svoju snalažljivost u traženju hrane i krova nad glavom.
Učestvovanjem u trci u okviru Avantura kategorije pored pronalaženja novih granica sopstvene izdržljivosti, takmičari se uvode i pripremaju za Opstanak kategoriju i sledeće izazove u Trci preživljavanja. Staza koju je potrebno preći je do 35km a pravila trke i dozvoljena oprema su isti kao za Opstanak kategoriju.

U kategoriji OPSTANAK staza od +60km predstavlja izazov i za one najhrabrije. Ako želiš da testiraš sebe i svoje sposobnosti, da vidiš od čega si napravljen, spremi se da se oprobaš u jednoj od najtežih trka na Balkanu!
U kategoriji PORODICA učestvuju roditelji sa decom u pravoj avanturi namenjenoj deci uzrasta 7+ godina. Pošto učestvuju i deca, pravila su izmenjena i prilagođena tom uzrastu. Od opreme je dozvoljeno koristiti kampersku opremu (šator, vreća, podmetač…), dobijenu opremu od organizatorskog tima (mape, kresivo za paljenje vatre), kao i poneti
hranu i vodu/sokove na trku. Stazu od 10ak km potrebno je preći za dva dana. Naglasak je pre svega na druženju i kvalitetno provedenom vremenu u prirodi.

NOVO U 2014. GODINI!
Od 2014. godine uvodimo novu kategoriju za MEDIJE. U ovoj kategoriji pripadnici „sedme“
sile, imaće priluku da svoje veštine oprobaju u prirodi i utiske prenesu širem auditorijumu.
Kako će se snaći, šta im je bilo najteže a šta najzanimljivije ostaje nam da vidimo, pročitamo
ili čujemo☺.

 

pravila

 

 

trka 2014mala