ULTRAFRESH представља захтевну акцију која изискује добру кондицију (физичку и менталну), добру опрему (обућа, камашне, лампе, течност, резервна сува гардероба), сјајно расположење и жеља за добрим проводом у природи.

ULTRAFRESH 15 стартује у суботу, 9. фебруара 2013. у 23.59 сати. Шетња почиње и завршава на планинарском дому „Стражилово“. Планинарски дом ће бити отворен од 18 часова.

ULTRAFRESH™ – ЕКСТРЕМНА НОЋНА ШЕТЊА
ULTRAFRESH™ је екстремна ноћна шетња по источним деловима Фрушке горе. Основна идеја ULTRAFRESH™-а јесте шетња мимо познатих стаза и путева, преко што тежих и захтевнијих предела, као што су усеци, стрмине, потоци, блато, увале, шибље, тешко проходни терени и то у зимским условима (по сенгу, леду, ветру, мећави, магли).

Да би цео догађај био још занимљивији и необичнији, почетак шетње је у поноћ између суботе и недеље (бира се викенд у фебруару када је пун месец). Шетња почиње и завршава на планинарском дому „Стражилово“.
ULTRAFRESH™ представља захтевну акцију која изискује добру кондицију (физичку и менталну), добру опрему (обућа, камашне, лампе, течност, резервна сува гардероба), сјајно расположење и жеља за добрим проводом у природи. Учествовање је на сопствену одговорност, а у случају лошег времена акција добија на смислу.
КАКО ЈЕ СВЕ ПОЧЕЛО…

Почеци и корени, данас традиционалне шетње, датирају из средине деведестих година када су карловачки планинари млађе генерације организовали шетње избегавајући класичне планинарске стазе и путеве, у жељи да се упознају са скривеним и неприступачним природним лепотама Фрушке горе.

У почетку су то биле групице од по 3-4 планинара који су у послеподневним часовима (после школе или посла) хитали ка Националном парку у жељи да што више времена проведу у природи. Временом, шетње су трајале дуже, па се све чешће дешало да потрају дубоко у ноћ уз сјај месечине, магле, кише, снежне олује или хук шумских сова…

На једној од таквих шетњи пао је договор да се организује прва екстремна ноћна акција по имену ULTRAFRESH™, у фебруару 1997. године. Од тада па до данас, сваког фебруара дешавао се ULTRAFRESH™, сваки пут све бољи и све посећенији.

ULTRAFRESH™ – ЕКСТРЕМНА НОЋНА ШЕТЊА
АДРЕСА: Трг Бранка Радичевића бр. 7, 21205 Сремски Карловци
ТЕЛ. Жељко – 063 526 638 и Бране 063 80 79 337
E-MAIL: strazilovo@yahoo.com

 

UF15 PLAKAT_LOGO