Nova destinacija, novi izazovi, nova kategorija…
Avantura počinje!

„TRKA PREŽIVLJAVANJA©“
5.-6. oktobar 2013.

Peta jubilarna Trka preživljavanja je pred nama! Wild Serbia Vas i ove godine poziva da učestvujete u jednoj od najvećih avantura u našoj zemlji! Pravila trke i dalje važe:

„Stazu od 70-tak kilometara potrebno je preći za dva dana u timovima od 2 do 4 člana. To i ne zvuči tako teško, međutim od opreme timovima je dozvoljeno da koriste samo: mapu terena, kresivo za paljenje vatre, nož i odeću koju imaju na sebi. Prolazeći kroz šume, kanjone, livade i jaruge, takmičari se susreću sa raznim preprekama i opasnostima. U ovakvim uslovima potrebno je da sami naprave sklonište, zapale vatru, pronađu ili ulove hranu! Sve ove aktivnosti i domišljatost takmičara se posebno boduju pri ukupnoj oceni pobednika trke. 

Pobednik će biti ona ekipa koja sakupi najviše bodova, a poeni se dobijaju za vreme koje je potrebno da se pređe staza, upaljenu vatru, napravljeno sklonište, pribavljenu hranu kao i uspešno rešene specijalne zadatke. Zato je neophodno da svaka ekipa ima foto-aparat kojim će sve te aktivnosti dokumentovati.“

U Trci preživljavanja mogu da učestvuju svi koji sebe smatraju psihofizički spremnim. Trka je internacionalnog karaktera, svake godine se organizuje u različitom delu Srbije i okuplja veliki broj učesnika balkanskih zemalja. Destinacija u Srbiji na kojoj će trka biti organizovana biće objavljena 5 dana pred početak manifestacije, u ponedeljak 30. 09.2013. godine. Trka preživljavanja se organizuje u tri kategorije: Opstanak, Avantura i Porodica.

Kategorija AVANTURA je namenjena svim avanturistima i ljubiteljima prirode. Ovo je prilika za uživanje i upoznavanje nepristupačnih krajeva Srbije, beg od poznatog i ustaljenog života u gradu. Kroz niz zanimiljivih zadataka, takmičari prolaze kroz netaknute predele gde će imati priliku da pokažu svoju snalažljivost u traženju hrane i krova nad glavom. Učestvovanjem u trci u okviru Avantura kategorije pored pronalaženja novih granica sopstvene izdržljivosti, takmičari se uvode i pripremaju za Opstanak kategoriju i sledeće izazove u Trci preživljavanja. Staza koju je potrebno preći je do 35km a pravila trke i dozvoljena oprema su isti kao za Opstanak kategoriju.

U kategoriji OPSTANAK staza od +60km predstavlja izazov i za one najhrabrije. Ako želiš da testiraš sebe i svoje sposobnosti, da vidiš od čega si napravljen, spremi se da se oprobaš u jednoj od najtežih trka na Balkanu!

NOVO U 2013. GODINI!
Od 2013. godine uvodimo novu, porodičnu kategoriju. U kategoriji PORODICA roditelji sa svojom decom će moći da učestvuju u pravoj avanturi namenjenoj deci uzrasta 7+ godina. Pošto učestvuju i deca, pravila su izmenjena i prilagođena tom uzrastu. Od opreme je dozvoljeno koristiti kampersku opremu (šator, vreća, podmetač…), dobijenu opremu od organizatorskog tima (mape, kresivo za paljenje vatre), kao i poneti hranu i vodu/sokove na trku. Iako timovi mogu da koriste širok spektar opreme i dalje će biti izvršeno bodovanje na stazi.

Više informacija možete naći na sajtu www.wildserbia.com/adventureraces .
Kontakt telefoni 063 273 852, 060 014 0117, e-mail adventure@wildserbia.com .

Trka prezivljavanja - Survival race 5.-6. Oktobar 2013-mala