13-ti jun 2015

Start u 11:00

Prva međunarodna avanturistička trail trka sa preprekama “The Maze” iliti lavirint u organizaciji Tribe Trails

 

Zasto Tribe Trails i plemenske staze?

Trčanje je jedna od aktivnosti koja nas je sve ponovo okupila i navela da više vremena provodimo van grada, gde smo opterećeni vremenom i ograničeni urbanom sredinom, i samim tim se i pojavila želja za pokretanjem ovakvog jednog projekta.

Svima nam je poznato da se kontakt sa prirodom i ta potpuna sloboda kretanja ne može meriti sa afaltom i gradskom džunglom.

Svakog puta su novi uslovi, novi detalji, novi doživljaji, nova emocija. Trčanje je način života i ima moć da menja život na bolje.

Na ovakvim trkama ćemo slaviti život, kretanje, druženje i upoznavati nepregledne i čudesne krajolike naše zemlje, i time doprineti trkačkoj zajednici, a i šire, da se ljudi međusobno upoznaju i dele nesebično svoja iskustva, strasti i ljubav.

 

 

 

Kako doći?

Jelašnička klisura, specijalni rezervat prirode, I kategorije zaštite, obiluje prirodnim vrednostima endemske flore i vodopadom impozantne strukture, područje kulturnog dobra, via militaris, rimsko-vojnog puta.

Put do Jelašničke klisure vodi direktno iz Niša (15 km), preko Niške Banje za selo Jelašnica ili sa puta Niš-Pirot-Dimitrovgrad (E80) skrenuti direktno u selo kod kafane “Stop Ćale Magistrale”. Od poslednjih kuća počinje klisura i završava se u sledećem selu Čukljenik.

Ukoliko ste odlučili da prođete kroz grad Niš, presudno je da pratite znake koji vode ka Niškoj Banji. Potrebno je da izađete na širok put sa po dve trake u oba pravca, koji vodi ka Niškoj Banji. Ostanite na tom putu, sve dok ne dođete do kružnog toka, tu skrenite desno, pa nakon nekih 20 metara skrenite levo, taj put vas vodi do sela Jelašnica. Kada stignete do sela, nastavite da vozite pravo, sve dok ne dođete do prodavnice koja se nalazi sa vaše desne strane i ne ugledate balon koji označava start trke.

Iz Niša postoje dve redovne autobuske linije za Jelašnicu i Gornju Studenu:

Start trke je na sportskom terenu osnovne škole “Đura Jakšić“ u selu Jelašnica.

GPS koordinate starta trke: 43° 17′ 40.8660” N | 22° 3′ 29.5956” E.

Lat: 43.294685 | Long: 22.058221

 

Smeštaj

1. Privatni smeštaj

Privatni smeštaj se nalazi u više domaćinstava u selu Jelašnica. Sva domaćinstva su na nekoliko minuta od samog starta.

U ponudi su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe.

Sve informacije o privatnom smeštaju možete dobiti na broj telefona: 065/5545406, kontakt osoba: Jelena Vukićević.

 

2. Prenoćište u sali OŠ “Đura Jakšić”

Na samo 50m od starta trke, obezbedili smo Vam prenoćište u sali za fiskulturu osnovne škole.

Dodatak: kupatilo sa tušem, kuhinja.

Obavezna oprema: podloške i vreće za spavanje.

 

3. Kampovanje

  • Mogućnost kampovanja u dvorištu OŠ “Đura Jakšić” (može se koristiti kupatilo obližnje sale).
  • Mogućnost kampovanja u dvorištu privatnog smeštaja Etno podruma “Brka.

Obavezna oprema: oprema za kampovanje.

Prevoz

Obezbedili smo prevoz za 40 učesnika koji su brzi kod uplate kotizacije. Nakon što evidentiramo Vašu uplatu, biće Vam poslat mail sa upitom za prevoz. Učesnici koji ne odgovore na mail u roku od 5 dana, smatraće se da su odustali od istog.

Autobus za Jelašnicu kreće u petak 12. juna u večernjim časovima (o tačnom vremenu ćemo Vas na vreme obavestiti) a povratak je u nedelju poslepodne. Nedelju možete iskoristiti da se oprobate u slacklineu, penjanju ili jogi.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, kontaktirajte nas na info@tribetrails.com

 

 

 

 

TT