U cilju promocije sporta, rekreacije i zdravog načina života, po prvi put u Srbiji organizujemo žensku avanturističku trku u prirodi.

 

“Danas gotovo da nema sportske aktivnosti, a da tu nema žena. Žena je postala nezaobilazan faktor o kom god sportu je reč. Ipak odlučili smo da napravimo takmičenje koje će biti manje zahtevno i tako ohrabriti pripadnice nežnijeg pola da se oprobaju u svojoj kondiciji, jer je trka prilagođena njihovim fizičkim sposobnostima”.

 

U ovom događaju mogu učestvovati sve osobe ženskog pola iznad 18 godina, bez obzira na kondicionu pripremljenost. Sportistkinje, rekreativke, a i one koje žele da oprobaju svoju kondiciju pešačeći i uživajući u prirodnim lepotama Suve planine, kao u druženju i zabavi.

 

Muškarci ne mogu učestvovati u trci, ali zato će biti u organizaciji, na kontrolnim tačkama i dežurni na terenu, jer je bez njih organizacija ovog događaja gotovo nemoguća!

 

Učesnice će imati mogućnost da se prijave za težu (aktiv) ili lakšu (hobi ) kategoriju.

Aktiv kategorija će imati zadatak da savlada prepreke, dok će Hobi kategorija imati samo kretanje, odnosno kraću rutu i bez savladavanja prepreka. Svi detalji i zadaci biće dodeljeni na startu trke.

 

Tim sačinjavaju dve takmičarke koje će napisati naziv svog tima u prijavnom formularu.

(Ukoliko imate problem oko pronalaska adekvatne partnerke za tim, obratite nam se. Možemo pomoći i povezati vas sa učesnicom koja takođe traži drugu članicu tima)

 

Skup organizatora i učesnica je 30. Avgusta u 20h u Divljani, koja je od Niša udaljena 55 km, a od Bele Palanke 6 km.

 

Trka startuje 31. Avgusta u subotu u 7h, a završava se uveče u 20h.

 

 

U večernjim časovima će biti proglašenje pobednica, a potom ćemo proslaviti ovaj događaj ili napraviti i žurku.

 

Prva tri mesta u Aktiv kategoriji dobijaju medalje, dok prva tri mesta u Hobi kategoriji dobijaju diplome.

Nagradni fond ćemo naknadno objaviti.

 

Noćenje će biti u Divljani u sopstvenim šatorima. Kamp je besplatan (pored šatora ne zaboravite vreću za spavanje i podlošku). Učesnice koje ne žele da kampuju moćiće da rezervišu smeštaj u zgradi Crvenog krsta ili Dečijeg odmarališta u Divljani (500,oo noćenje).

Prevoz do mesta dešavanja će biti organizovan u zavisnosti od broja prijavljenih i po znatno prihvatljivijoj ceni od redovnih autobuskih međugradskih linija. Takođe se po ličnoj želji možete organizovati automobilom i podeliti troškove goriva. U tom slučaju nas možete obavestiti ukoliko imate praznih mesta u autu ili postaviti obaveštenje na ovu facebook grupu.

Kotizacija po učesnici je 800, oo din., do 31. Jula i 1500,oo din. za prijave od 01. Avgusta. Uplaćuje se prilikom prijave za trku lično ili na žiro račun.

 

Za prijave i više detalja pogledajte na sajtu http://www.alticlub.org.rs/zat/index.php

 

Kontakt telefon za dodatne informacije: 062 837 5540,  064 1600 522

 

Mail: codkeyd@gmail.com

 

 

1011865_191477711018438_1434418161_n 992881_191474761018733_1833014512_n