У суботу, 16. јуна од 9 ујутру девојке и  момци из ПД “Стражилово” организују велику акцијучишћења,фарбања, лицкања и затезања приземља изгорелог дома. Свака рука је добродошла!
Ko год хоће да се прикључи, dobrodosao je.

Планинарски дом „Стражилово“  је изгорео у пожару који се догодио у преподневним сатима 12. септембра 2011. Срећом, није било настрадалих и повређених. Спрат је потпуно уништен, док је приземље претрпело знатна оштећења. У суморним данима који су уследили добили смо небројен број позива свих оних којима је планинарски дом „Стражилово“ у срцу и сви су имали само две речи „НЕМА ПРЕДАЈЕ!“. У име свих Вас и нас којима Планинарски дом значи нешто посебно и незамењиво, ПСД „Стражилово“ је донело одлуку да се започне процес санације и изградње објекта.

Обнова Планинарског је почела већ у суботу 17. септембра, када је на великој радној акцији потпуно очишћен објекат и избачено око 25 кубика пепела, шута и гарежи. 24. септембра, објекат је посетио грађевински инжињер који jе дефинисаo све мере потребне за санацију приземља и изградњу спрата, постављања крова и уградњу неопходних инсталација, као и спецификацију свих материјала неопходних да се објекат поново приведе намени. Након тога следе грађевински радови са основним циљем да се објекат стави под кров до првих снегова, ради заштите од даљег урушавања.

Паралелелно са овим активностима, сви заједно започињемо и медијску кампању у којој ћемо покушати да путем добровољних прилога сакупимо неопходна средства за обнову Планинарског дома. У Ерсте банци је отворен наменски рачун за обнову Планинарског дома „Стражилово“ уништеног у пожару 2011. Број рачуна је: 340-11006433-13.

На званичном сајту Планинарског дома „Стражилово“  www.strazilovo.org  ће бити приказана имана свих физичких и правних лица која буду помогла обнову, као и све фактуре и плаћања која настану у том процесу, а све у циљу транспарентности целокупног поступка.