TRKA OTKAZANA ZBOG LOŠEG VREMENA

Osnovne informacije :

Gde?
Od Vukovog doma do Kluba Budimlije ( pogledati mapu)

Kada?

29.9.2013.
 
Prijave i rezervisanje startnog broja:

Prijave možete obaviti na web sajtu, http://www.budimlija.com/trka/ preko telefona na br. 065/ 881 80 58 ili u Kancelariji za Mlade u Loznici.

 
Nagrade:

Za prvo, drugo i treće mesto obezbedjene su novčane nagrade kao i različite nagrade mnogobrojnih sponzora.
 
Opis trke:

Trka do Budimlije u poslednjoj sedmici septembra idealna je prilika za sve trkače, kako rekreativne, tako i profesionalne, da se dokažu u svojim sposobnostima savladavanja dinamičnog terena.

Poznata po svom uticaju na izdržljivost i dokazivanju snage kardiovaskularnog i disajnog sistema, takva promena uspona i silazaka, pružiće vam na ovoj trci mogućnost i da uživate u predivnim predelima mesta Budimlija, smeštenog na obroncima planine Gučevo, a staza dugačka oko 5,5 kilometara, negde od svoje polovine, gde se razređuje naselje i tek ponegde može da se naiđe na domaćinstvo, postaje najzanimljivija za ljubitelje priode.

Sam Klub Budimlija, gde je cilj trke, okružen je brdima i ušuškan u guste listopadne šume, koje su zanimljive za šetnju i udisanje vazduha koji je tu već oslobođen od gradskih izduvnih gasova. Staza trke je čitavom svojom dužinom asfaltirana, pa ponesite svoje patike za tvrde podloge. Usput će biti postavljeni i punktovi sa osveženjem, a obeležena kilometraža pomoći će vam da najbolje isplanirate kako da raspolažete sopstvenom snagom i izdržljivošću na putanji punoj napornijih i onih manje težih uspona, kao i blagih spustova, sa jednim gotovo pa okomitim.

Start trke biće u samom centru grada Loznice. Učesnici će se okupljati kod Vukovog doma kulture, zdanja podignutog u čast velikanu naše kulture Vuku Karadžiću 30-ih godina prošlog veka, za koji će svaki prolaznik umeti da vam kaže gde je – u Ulici Jovana Cvijića, poznatijoj kao gradsko šetalište. Nedaleko odatle biće početak staze, koja zatim nešto više od 500 metara vodi kroz gradske ulice, nakon čega počinje prvi i najveći uspon, dugačak 1 kilometar. Kada savladate taj uspon sledi takodje 1 kilometar relativno ravnog terena, sa veoma blagim i kratkim uzbrdicama i nizbrdicama, koje je najbolje lakšim trčanjem iskorisiti za predah od velikog uspona.

Posle tog dela staze sledi još jedna jaka uzbrdica dužine oko 700 metara, a onda počinje spuštanje prema Budimliji strmom nizbrdicom koju zatim smenjuje talasast teren, blagih varijacija, sve do cilja trke – Kluba Budimlija.

Pravo učešća:

Učešće imaju pravo sve osobe starije od 14 godina.
 
Kotizacija:

Za odrasle kotizacija ili startnina je 500 din., za studente i srednjoškolce je 200 din, (kotizacija se plaća na startu trke pri preuzimanju startnih brojeva, studenti i srednjoškolci su obavezni da pokažu index ili potvrdu o pohadjanju škole). Svaki učesnik će dobiti diplomu kao potvrdu o učešću na krosu, kao i ručak i piće na kraju trke i 10% popust na sve prozivode u butiku Premijer sport u Loznici.

Smeštaj:

Za trkače izvan Loznice nudimo usluge prenoćišta u našim apartmanima/kućicama u klubu Budimlija (cilj trke). Specijalna cena iznosi 500 din. za noćenje sa doručkom.

Program:

13:00 Skup takmičara, preuzimanje starnih brojeva i uplata kotizacije ispred Vukovog doma
14:00 Start trke
15:15 Očekivan završetak trke i prolazak poslednjih takmičara
15:30 Dodela nagrada
16:00 Čas fitnesa
16:30 Čas joge
17:00 Predavanja o zdravlju
18:00 Turnir u košarci
19:00 Muzički program

Budimlija13-150x150

Budimlija
Budimlija