U ime triatlon kluba  „DYNAMIC“  iz Novog Sada,  pozivamo sve ljubitelje trčanja na 9. POLUMARATON EKO-MAČAK 2011 u organizaciji triatlon kluba „DYNAMIC“, jedini polumaraton sa hendikep startom.

Putanja kojom možete doći do starta polumaratona:


Trasa trke :

 Termin održavanja trke:  27.novembar.2011. u Novom Sadu

U okviru ovogodišnjeg polumaratona biće organizovana i trka na 5 kilometara.

Start polumaratona je u 12 časova, a trke na 5 kilometara u 11.30 časova

– Start trke će se odvijati prema tzv. hendikep startnim vremeniuma, izračunatih na osnovu tablica starosnih koeficijenata svetskog udruženja veterana WMA i baznog vremenskog ekvivalenta (u našem slučaju prosečno vreme pobednika u prethodnim trkama, 1:18:01 za muškarce i 1:37:52 za žene).

– Ova hendikep vremena za svako godište oba pola biće istaknuta na oglasnoj tabli.

– Konkretno hendikep vreme, tj. vreme starta svakog učesnika biće istaknuto na samom startnom broju i na startnoj listi sudija.

– Nulti start je u 12:00, i to je realno vreme starta trke, svih učesnika od 18 do 36 godina i ženskih od 17 do 35 godina.

– Hendikep vremena će se na startnom semaforu odbrojavati unazad sve do nultog starta

– Za start će sudije koristiti vreme prikazano na startnom semaforu.

– Startni semafor će se uključiti 45 minuta pre nultog starta.

– Svaki učenik sam za sebe vodi računa da se pravovremeno pripremi za start i dužan je najmanje 3 minute pre starta da se pojavi u startnoj zoni kako bi ga sudije prozvale, evidentirale i pripremile za start. Neevidentirani učesnik biće diskvalifikovan.

– Ukoliko neko zakasni na svoj start treba da se prijavi sudiji, koji će ga nakon evidentiranja odmah pustiti na start. Ova vremena kašnjenja idu na štetu samog učesnika, tj. neće se uzeti u obzir za neku eventualnu korekciju plasmana.

– U ovoj hendikep trci redosled dolaska na cilj je ujedno i konačan generalni plasman, odvojeno u muškoj i ženskoj kategoriji. Van ove trke zvanično vreme je ukupno vreme, tj. zbir hendikep vremena i vremena od nultog starta.

– Prijave se primaju zvanično do 45 minuta pre nultog starta, kako bi se u preostalom vremenu mogle sprovesti sve pripremne organizacione mere. Naknadne prijave su moguće, ali učesnik neće dobiti hendikep startno vreme, već će startovati u nutlnom startnom vremenu.

 

Prijave na mail: gruja81@yahoo.com ili na dan trke do 11 časova

Svaki takmičar dobija takmičarski paket koji sadrži majicu i broj. Za učesnike polumaratona obezbeđen je ručak posle trke. Startnina za trku na 5 kilmetara je 200 dinara, a za polumaraton 400 dinara.