Već šestu godinu za redom tradicija se nastavlja uvek prvog vikenda u novembru kada se održava prijateljska trka na Fruškoj gori, OPFG ili drugačije Otvoreno prvenstvo Fruške gore u planinskom trčanju. Ove godine biće 6. izdanje trke i tom prilikom vas pozivamo da dođete i provedete lep dan u jesenjem nestvarnom okruženju Fruške gore, da trčite sa super ljudima po zanimljivoj stazi i da uživate u finim, toplim i zasluženim krofnama i vrućim čajem posle trke.

slika1

 

 

 

 

 

 

 

Šesta jubilarna trka na Glavici, na Fruškoj gori, održaće se 06.11.2016. godine.

ORGANIZATOR

I ove godine ARK “Fruška gora” i OAK “Novi Sad” biće vam domaćini i potrudiće se da vas što bolje ugoste.

 

DATUM I SATNICA

Nedelja, 06.11.2016. godine.

Prijava za trku i podizanje startnih paketa u periodu od 9:00-10:30 casova.

Start trke na 4.8 km je u 11 časova. Start trke na 9.6 km je u 11:20 časova.

Svečana dodela nagrada i proglašenja pobednika je u 13.00 časova.

 

START I CILJ

Start i cilj kod planinarskog doma “Zanatlija” na lokalitetu Glavica na Fruškoj gori.

 

STAZA TRKE

Staza je kružna, sve vreme se trči kroz šumu. Podloga je zemljana. Dužina kruga je 4.8 km sa visinskom razlikom od  +/- 280 metara.

Mapa staze
Staza trke i elevacija

 

 

KATEGORIJE

Apsolutna ženska i muška kategorija na 4.8 km i 9.6 km

Ostale kategorije:

Muškarci Žene
Od 18 do 39 godina -Seniori Od 18 do 39 – Seniorke
Od 40 pa na dalje -Veterani Od 40 pa na dalje – Veteranke

 

OKREPNE STANICE

Biće dve okrepne stanice. Prva okrepna stanica biće na poziciji kod starta i cilja. Druga okrepna stanica biće na sredini skruga. Okrepna stanica uključuje vodu, voće i dekstrozu.

 

VREMENSKI LIMIT

Vremenski limit za trku na 4.8 km je 1 sat, a vremenski limit za trku na 9.6 km je 2 sata.

 

NAGRADE

Pobednicima u apsolutnoj kategoriji i po kategorijama biće uručeni poklon paketi sponzora i medalje.

 

REGISTRACIJE ZA TRKU

Online prijave za trku su zatvorene. Registracija na trku bice moguca a sam dan u periodu od 9:00 do 10:30 casova. Kotizacija na sam dan je 500 dinara

Kotizacija uključuje:
Starni broj i  merenje vremena
Elektronska diploma
Okrepa na stazi i finiš okrepa
Kolaci posle trke.

 

GENERALNA PRAVILA TRKE
1. Učesnici mlađi od 18 godina na dan trke treba da prilože pismesnu saglasnost od roditelja za učestvovanje na trci.
2. Svaki učesnik je dužan da potpiše izjavu o odgvornosti učesnika u trci. Izjava se potpisuje na dan trke,  prilikom preuzimanja startnog paketa.
3. Korišćenje planinarskih štapova  dozvoljeno je samo planinarima koji planiraju da prepešače stazu u navedenom vremenskom limitu.
4. Učesnici su dužni da ne ostavljaju otpatke za sobom na samoj stazi. Na cilju će biti postavljene kese za smeće gde će učesnici moći bacati otpatke. Ukoliko se učesnici ne pridržavaju pravila o odlaganju smeća sudija ima pravo da ih disfalifikuje sa trke.
5. Događaj će se održati bez obzira na vremenske prilike. Ukoliko zbog vremenskih neprilika sigurnost učesnika može da bude ugrožena, organizator zadržava pravo da odloži start trke ili ceo događaj za drugi datum.
6. Registracija za samu trku znači da su učesnici saglasni sa pravilima trke i sa promenama u organizaciji trke u slučaju da do toga dođe.

 

 PARKING
Do Glavice je moguće doći sa dve strane. Ukoliko se ide sa severne strane, iz Sremske Kamenice, pored Srednje škole MUP-a pa do kraja puta, može se doći do samog doma. Ukoliko se parkirate na Paragovu (odmah u podnožju kad se spustite sa Iriškog venca) potrebno je samo popeti se uz brdo stazom Fruškogorskog maratona, 10–15 minuta.
PREVOZ
Ukoliko krećete iz Novog Sada, ili okoline, na start možete doći i autobusom 72, koji polazi sa glavne autobuske stanice. Naš predlog je da dođete ovim autobusom u 8:50 ili u 9:35 kada kreće sa prve stanice  i njime idete do poslednje stanice i zatim se samo popnete uz brdo stazom Fruškogorskog maratona, za šta vam treba 10 – 15 minuta. Ovaj isti autobus iz Paragova nazad vozi u Novi Sad po sledećem redu vožnje :  13:10, 14:00, 15:05, 16:25, 16:55, 18:15.

 

KONTAKT I INFORMACIJE
Za sve informacije u vezi trke i prijave za smeštaj možete pisati na email adresu:opfg@arkfruskagora.org.rs

 

Doživljaji na trci sa proteklih godina: