Под покровитељством Скупштине Града Београда, Градског Секретаријата за спорт и омладину у организацији Спортског савеза Раковице у недељу  30.12.2012. године биће одржана традиционална пета по реду “Београдска трка Деда Мразева“. На трци ће поред Београђана учествовати  Деда Мразеви из целе Србије и неколико Европских земаља. Бела стаза Деда Мраза, којом ће трчати или шетати преко 2000 наших Деда Мразева и Баба Мразица је улица Краља Милана. Место окупљања за све учеснике је на платоу код Теразијске чесме. Првих хиљаду одраслих учесника на поклон добијају костим Деда Мраза који су у обавези да обуку. Деца узраста до 14 година добијају капице…

Пратећи музичко-забавни програм на Централној бини почиње у 11:00 када ће се отворити и пунктови за преузимање костима и капица.
Старт трке Деда Мразева је у 13:00 часова код Теразијског платоа.
Као и предходних година трка има хуманитарни карактер.
Под слоганом” Деда Мразеви дарују живот“ у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије организујемо акцију добровољног давања крви. Возило института ће бити постављено на платоу испред Хотела Балкан.
Приликом преузимања костима  Деда Мразеви и Баба Мразице могу да оставе новчани прилог у посебно назначеним кутијама  за помоћ Прихватилишту за одрасле и стара лица.
Најуспешније такмичаре награђујемо пехарима и робним наградама.
За све учеснике трке или шетње Сертификат о учешћу на 5. Београдској трци Дед Мразева. Трка се реализује уз помоћ 40 волонтера који несебично дају себе верујући у Деда Мраза!