NEDELJA 25.12.2011.

PARADA DEDA MRAZIĆA

UČESNICI PARADE DECA DO 7 GODINA
Deca u povorci prate kočiju Beogradskog Deda Mraza
Prijave za učešće na Terazijskoj česmi od 10:00
Parada počinje u 11.30

BEOGRADSKA TRKA DEDA MRAZEVA
Kružna trka ili šetnja za odrasle i decu

ulicom Kralja Milana

START 13:00

Terazijska česma – London – Terazijska česma

Rekreativna trka za sve uzrasne kategorije bez limita u godinama

PARADA DEDA MRAZIĆA

UČESNICI PARADE DECA DO 7 GODINA

 TEHNIČKO UPUTSTVO UČESNICIMA

• Parada počinje na startno-ciljnoj kapiji Beogradske trke Deda Mrazeva pored Terazijskog platoa. Parada je kružna i kreće se ulicom Kralja Milana stazom dužine 500 m. Terazijski plato – Palata Albanija – Terazijski plato.

• Prijave za paradu počinju u 10.00 časova. Učesnici parade se prijavljuju na posebno naznačenom punktu organizator. Besplatnu Kapicu i balon će dobiti deca koja su u pratnji roditelja ili staratelja. Deca bez pratioca ne mogu da učestvuju na paradi.

• Priprema za paradu počinje u 11.10 časova ispred Centralne bine
U zonu pripreme parade, deca ulaze u pratnji roditelja ili staratelja. Roditelji ili staratelji su odgovorni za bezbednost dece kao i za njihovu zdravstveno i fizičku sposobnost za učešće u paradi. Ukoliko smatrate da Vaše dete nije u stanju da samostalno učetvuju u paradi možete I vi da učesvujete sa svojim detetom ali na začelju parade.

• Parada je zabavnog karaktera I za učešće je potrebno imati balon i kapicu Deda Mraza. Isto važi I za roditelje pratioce najmlađih učesnika.

• Od 11.20 časova do početka PARADE u 11.30 časova učesnici su dužni da prate uputstva službenog spikera I službenih lica .

• Nakon završetka parade na startno-ciljnoj kapiji učesnike parade preuzimaju roditelji ili staratelji (pratioci) koji će biti raspoređeni duž staze u neposrednoj blizini startno-ciljne kapije.


RODITELJI ILI PRATIOCI SU ODGOVORNI ZA SVOJE DETE


BEOGRADSKA TRKA DEDA MRAZEVA


REKREATIVNA TRKA ZA SVE UZRASTE

TEHNIČKO UPUTSTVO UČESNICIMA


• Dolazak u predstartnu zonu je od 11.15 do 12.30 časova. Na ulasku u predstartnu zonu takmičari će biti evidentirani na posebno označenom punktu organizatora, gde će takmičari dobiti startni broj i kostime Deda Mraza.

• Na ulazu u predstartnu zonu takmičari su u obavezi da obuku kostime Deda Mraza, preko svoje garderobe u posebno za tu namenu predviđenom šatoru. Ukoliko takmičar insistira organizator je omogućio odlaganje garderobe u kesu na kojoj je takmičarski broj učesnika. Tako obeležena kesa predaje se na čuvanje.

• Takmičari koji zakasne, ne obuku kostim Deda Mraza ili ne uđu u predstartnu zonu neće biti evidentirani i njihov rezultat se neće voditi u zvaničnom biltenu manifestacije.

• U predstartnoj zoni takmičarima su na raspolaganju WC kabine, voda i lekarska ekipa. Savetuje se svim takmičarima da vode računa da su isti sadržaji potrebni i drugima. Svi takmičari bi trebali što pre da pređu u zonu starta.

• U zonu starta trke (call room) takmičar može ući najkasnije do 12.50.

• Od 12.50 časova do STARTA TRKE u 12.55 časova takmičari su dužni da prate uputstva službenog spikera, službenih lica i sudija. Takmičari koji se nedolično ponašaju ili narušavaju red na startu mogu biti diskvalifikovani.

• Ukoliko učesnik odustane u toku trke – zbog povrede ili zdravstvenih problema savetuje se da sačeka lekarsku ekipu, da ga ukoliko je potrebno prevezu do zdravstene ustanove.

• Nakon prolaska ciljne kapije takmičar nastavlja kretanje kroz levak vodeći računa o redosledu ulaska u isti. Na kraju levka takmičar ponovo prolazi kontrolu takmičarskog broja, neophodnu za formiranje zvaničnog Biltena manifestacije.

• Po izlasku iz levka takmičaru je na raspolaganju: WC kabine, okrepa i medicinska pomoć.

• Vozilo organizatora koje se kreće iza poslednjeg takmičara biće postavljeno kod zone cilja, takmičar na osnovu svog takmičarskog broja preuzima stvari iz istog vozila u koje ih je na startu odložio.

• Vremensko ograničenje učešća u trci je 45 minuta.Svaka zamena brojeva među takmičarima rezultira diskvalifikacijom takmičara

Kontakt:

SPORTSKI SAVEZ RAKOVICE

Olivera Dragićević

tel: 3593 – 374; 3051- 855; 063/8134 – 008

Marija Lulević

tel: 064/6501- 402

email:

rakovicasport@yahoo.com

Miška Kranjca 12

11090 Beograd