Меморијал Радивојa Ковачевићa 2014.


Poštovani planinari i rekreativci,

U skladu sa Odlukom Vlade Srbije o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji cele Republike zbog vremenskih nepogoda, kao i zabrane organizovanja sportskih manifestacija, PSD “Stražilovo” je donelo odluku o odlaganju jedanaestog Memorijala Radivoja Kvačevića 2014., koji je trebao biti održan u nedelju 18. maja, za nedelju 01. juna 2014. u skladu sa programom koji Vam je ranije dostavljen.

U nadi da ova promena neće uticati na Vaše želje i mogućnosti da dodjete na Memorijal Radivoja Kovačevića, i da ćemo se videti za dve nedelje,

Sportski Vas pozdravljamo.

Планинарско-смучарско друштво „Стражилово“, у сарадњи са Орјентиринг клубом “Стражилово“ и Бициклистичким клубом „Стражилово“, организује 18. маја 2014. једанаести Меморијал Радивоја Ковачевића.

Прошло је једанаест година од смрти једног од најистакнутијих планинара са ових простора и ПСД „Стражилово“ већ целу деценију покушава да сачува успомену на великог планинара и човека.

Неправедно заборављен од свих других, карловачки планинари сваке године скромно али од срца бар на један дан оживљавају лик и дело Радивоја Ковачевића.

На десетом јубиларном Меморијалу одржаном 2013. године учествовало је преко 150 рекреативаца и спортиста у пешачкој тури, оријентиринг такмичењу и ревијалној трци у планинском бициклизму.

Програм једанаестог Меморијала Радивоја Ковачевића је следећи:

1. Пешачење: полазак у 8 сати из центра Сремских Карловаца (састанак код фонтане Четири лава) – Дока – Чератско гробље (гроб Радивоја Ковачевића – полагање цвећа и пригодно сећање уз речи Борислава Стевановића) – гребенски пут – Планинарски дом Стражилово (6км).

2. Породично оријентиринг такмичење за децу до 10 година и њихове родитеље (старт у 10 сати, ужа околина Планинарског дома Стражилово. За најбоље учеснике обезбеђене пригодне медаље и дипломе.)

3. Планинска трка: Дом – Велика Раша – Војковица – Црвени брег – Ђинђош – Дом (старт трке је у 11 сати, укупна дужина стазе је 5,45 км, укупно елевација 192 мнв, категорије: сениори-сениорке, ветерани-ветеранке. Детаљну мапу са свим карактеристикама стазе погледајте у Прилозима. За најбоље учеснике обезбеђене пригодне медаље и дипломе.).

4. Ревијална вожња у планинском бициклизму (старт у 12 сати, Дом – Црвени Брег – Ђинђош – Столови – ТВ Торањ – Гргетег – Ремета – Партизански пут – Бранков гроб – Дом, дужина 25-30км).

5. Презентација филма са експедиције Хуаскаран 2013. на планинарском дому (око 14 сати).

Овим путем Вас позивамо да узмете учешће у дисциплини-ма које Вам највише одговарају, да се дружимо у природи и да на тај начин наставимо да чувамо сећање на Радивоја Ковачевића.

У Сремским Карловцима,
05. мај 2014.

www.strazilovo.org

Планинарско-смучарскодруштво „Стражилово“
ТргБранкаРадичевића 6
21205 СремскиКарловци
РепубликаСрбија
МБ: 08131597
ПИБ: 101424092
www.strazilovo.org
strazilovo@yahoo.com

3

Untitled2

Untitled1