БИЛТЕН 1

ЕКО “ШАРАН“
12. ЕКОПОЛУМАРАТОН
ЕКО ШТАФЕТЕ
ЕКООПОРАВАK

организатор: ТК “DYNAMIC”, НОВИ САД,СРБИЈА

време и место одржавања: 30. НОВЕМБАР (НЕДЕЉА), 2014.,

трке, категорије и награде:
-ГЛАВНА ТРКА, полумаратон ТРКАЧКЕ РАВНОПРАВНОСТИ!! ПОТЕРА(ХЕНДИКЕП СТАРТ), једина на овим просторима,
-ШТАФЕТЕ( ДВА и 4 ЧЛАНА),
-ТРКА НА 5,273 км;
награде у АПСОЛУТНОЈ КАТЕГОРИЈИ И ШТАФЕТАМА ЗА ПРВОПЛАСИРАНЕ ПЕХАРИ, МЕДАЉЕ И ДИПЛОМЕ ЗА УЧЕСНИКЕ

пријаве и стартнина: СЛАТИ НА tkdynamicns@gmail.com ,
ИМЕ И ПРЕЗИМЕ, ДАТУМ РОЂЕЊА, АДРЕСА@, КЛУБ(за који тог дана наступа), и наравно, ТРКА ЗА КОЈУ СЕ ПРИЈАВЉУЈЕ!
СТАРТНИНА ЈЕ:
800,ОО рсд (по курсу на дан пријаве или 35 дин/км) ПОлумаратон –укључује учеснички пакет и ручак,
ШТАФЕТЕ 200,ОО рсд по члану – укључује учеснички пакет
Трка на 5,273…км 200,ОО рсд = учеснички пакет
Стартнину можете УПЛАТИТИ и НА РАЧУН «ПРИМАОЦА” ТК «Динамик» 160-932757-61, до петка, 28.11.2014. ПРИЈАВЕ НА ЛИЦУ МЕСТА УМАЊИТИ ДА БИ СЕ ИЗБЕГЛЕ НЕПОТРЕБНЕ ГУЖВЕ при ПОДИЗАЊУ СТАРТНИХ бројева

Б И Л Т Е Н 2
Сатница
8,30-10,30 ПРИЈАВНИ ЦЕНТАР, информације, рекламације и зезанције
Око 11:17-СТАРТ У ПОТЕРИ ПО ТАБЛИЦАМА КОЈЕ се прерачунавају и које ЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНЕ!!!

12:оо 0-ти СТАРТ полу и ШТАФЕТе трке, старт најкраћег бега

14:оо ПРОГЛАШЕЊА, РУЧАКазанче…
РАЗНО

ОГРАНИЧЕЊА У ПОГЛЕДУ ВРЕМЕНА ИСТРЧАВАЊА НЕМА, ТОПЛО СЕ НАДАМО ДА ЋЕ бити топло и да СВИ ДА ЗАВРШЕ ДО МРАКА, да се нико неће изгубити у овом риту, који је на само 15-ак` од центра града ( точком.. ..)

Б И Л Т Е Н 3
Како стићи до ове оазе? Погледајте, још једном мапу- Бера је изволео додати координате, те ја лако пронаћи пут до чарде.
45.258593° дужина, бррр северна
19.882481° ширина, источна/ а трчимо исток-запад

У недељу ексклузивни интервју са нашим тркачем, метеорологом Н. Тодоровићем. Чућемо какво нам је време спремио за следећи викенд.

А сад мало о пропозицијама, правилима:
12. polumaraton»ECO-ŠARAN»
AGE HANDICAP polumaraton
Novi Sad, 30.11.20104.

Uputstvo za takmičare

Ova trka je organizovana sa ciljem izjednačavanja učesnika svih godišta. Primenom ranijeg, tzv. hendikepiranog, starta učesnika neseniorskih kategorija (muškarci stariji od 36 i mlađi od 19, a žene starije od 35 i mlađe od 18), svim učesnicima se daju ravnomerni uslovi za iskazivanje svog biološkog i trenažnog potencijala.
– Start trke će se odvijati prema tzv. handikep startnim vremenima, izračunatih na osnovu tablica starosnih koeficijenata svetskog udruženja veterana WMA i baznog vremenskog ekvivalenta (u našem slučaju prosečno vreme pobednika u prethodnim trkama, 1:12:43 za muške i 1:34:09 za žene).
– Tabela hendikep startnih vremena za svako godište oba pola biće istaknuta na oglasnom mestu kod ulaza u restoran. U tabeli su prikazani starosni koeficijenti i postupak izračunavanja startnih vremena, a kolona C može poslužiti ambicioznijim učesnicima kao orijentir za ostvarenje dobrog plasmana u ovakvoj trci.
– Konkretno hendikep startno vreme , tj. vreme starta svakog učesnika biće istaknuto najkasnije 10 minuta pre starta prvih takmičara na oglasnom mestu. Molimo sve učesnike da se na vreme upoznaju sa svojim vremenom starta na oglasnoj tabli ili kod sudija u startnom prostoru.
– Start prvih učesnika je oko 12,00 h,
– Hendikep vremena će se na startnom semaforu odbrojavati unazad sve do nultog starta, a to je vreme starta nehendikepiranih učesnika, muških od 18 do 36 god. i ženskih od 17 do 35 god. Na primer, muški učesnik, rođen 1950. godine, može naći u tabeli da je njegovo vreme starta (kolona D) 00:17:28, i treba da startuje kad se na semaforu odbroji baš to vreme 00:17:28.
– Za hendikep start će sudije koristiti vreme prikazano na startnom semaforu. Sudijska štoperica se startuje u nultom startu.
– Startni semafor će se uključiti najkasnije 10 minuta pre prvog starta.
– Svaki učesnik sam za sebe vodi računa da se pravovremeno pripremi za start i dužan je najmanje 2 minute pre starta da se pojavi u startnoj zoni kako bi ga sudije prozvale, evidentirale i pripremile za start. Neevidentirani učesnik smatraće se da je startovao u nultom startu.
– Ukoliko neko zakasni na svoj start treba da se prijavi sudiji, koji će ga nakon evidentiranja odmah pustiti na start. Ovo vreme kašnjenja ide na štetu samog učesnika, tj. neće se uzeti u obzir za neku eventualnu korekciju plasmana.
– U ovoj hendikep trci redosled dolaska na cilj je ujedno i konačan generalni plasman, zasebno u muškoj i ženskoj kategoriji. Van ove trke, zvanično vreme je stvarno vreme trčanja, tj zbir hendikep vremena i vremena od nultog starta.
– Prijave se primaju zvanično sve do 20 minuta pre prvog starta, kako bi se u preostalom vremenu mogle sprovesti sve pripremne organizacione mere. Naknadne prijave su moguće, ali učesnik neće dobiti hendikep startno vreme, već će startovati u nultom startu.

 

Mapa