Ekipa na okupu
Ekipa na okupu

Svaki trening uvek donosi neku novu avanturu. Da bi ste je pronašli ne morate da uvek putujete u druge krajeve, ponekad avanturu možete naći i u svom komšiluku bitno je samo naći pravi trenutak i pravo društvo.

Za ovaj nedeljni trening na Fruškoj Gori  mogu slobodno reći da je bio prava avantura. Ekstra lepo vreme, sneg do kolena, šuma, sve je to davalo prelep zimski ugođaj koji je upotpunjavao zajednički trening. Iako je prvo planirano da se u nedelju priključimo našim drugarima iz trcanja.rs na zejedničkom treningu na Adi Ciganliji, vremenski uslovi su nas primorali da ipak ostanemo u Novom Sadu i da zajedničko druženje ostavimo za lepše vreme. Naravno, draga naša Fruška Gora je uvek tu sa svojom lepotom, prelepim stazama i uzbrdicama tako da nam je bila ekstra zamena za propušteno druženje. Na zajedničkom treningu trčalo nas je trojica, mala ali super ekipa za koju se nadam da će se upotpuniti sa još trkača u nerodnom periodu. Trčali smo Nenad iz AK Vojvodine, Luka iz TK Dynamic-a i moja malenkost Deki iz ARK Fruške Gore.

Mogu reći da iako je planirana lagana dužina, ispostavilo se sasvim drugačije. Prvo mogu da se pohvalim da smo bili među prvima koji su probijali stazu u pravcu Popovica-Kraljeva Stolica, dovoljno je samo reći da smo tazu od 4km 250 m presli za 43 min. Sneg je bio do kolena tako da je bilo teško i lagano trčati a kamoli raditi nešto više, ipak neću da se žalim jer je trening bio ekstra, dokaz je tome da dok pišem ovaj tekst, trbušnjaci me otkidaju i imam upalu prednje lože. Iako smo planirali da istrčimo pripravničku stazu Fruškogorskog maratona od 17.5 km uspeli smo stići  malo dalje od Venca, tako da smo ukupno odradili 13.5 km paklene duzine. Dodatni ugođaj su upotpunili, mogu slobodno reći ‘turisti’, koji su se sjatili na Venac da se sa klincima sankaju na obližnjoj padini tako da sam imao osećaj kao da se nalazim na Kopaoniku ili nekom drugom skijaškom centru a ne na Fruškoj Gori. Ono što je samo bilo loše jesu pešaci koji I kad ih zamoliš da se sklone, uporno neće kao da je cela staza njihova,  naravno hvala onima koju su to činili.

Nadam da će ovaj tekst biti motivacija trkačima da nam se pridruže na zajedničkim treninzima koje ćemo težiti da u narednom periodu  organizujemo vikendom na Fruškoj Gori.

Slike su ovde.

Za kraj možete pogledati snimak sa treninga, da osetite delić avanture.