Za neke čak nije bilo dovoljno brojeva

U subotu 9-og juna je održana trka u Kuli u dužini od 6 km. Dva druga, Radovan Brkić i Bojan Kačar iz kluba ARK Fruška gora i ja smo biciklovima krenuli na tu trku a naše rančeve u kojima nam je bila oprema za trčanje smo ostavili kolegi iz kluba da nam ih svojim kolima preveze do trke.

Igrom slučaja njegov auto je ostao na parkingu u kvaru i naša oprema u njemu jer su u žurbi zaboravili na taj detalj. Posle 135 minuta vožnje uz česte pauze za osveženje smo stigli u Kulu i čekajući u redu za prijavu za trku smo saznali da moramo trčati u opremi za bajk tako kako smo došli ili trčati ili biti u publiki i navijati.

Sva trojica smo pretrčali trku u već mokrim dresovima i kako-tako završili kratku trku po nikad do sad težim vremenskim uslovima.

Svetla za vožnju u noćnim uslovima su dvojici drugara ostala u rancu pa je to bio dodatni problem. Dan ranije sam sa devojkinog bajka skinuo svetla za rezervu i njih sam dao Bojanu koji je bio sporiji od Radovana i mene.

Van naseljenih mesta gde nema ulične rasvete smo vozili jedan pored drugog a kad iza nas nailazi vozilo koje vidim u retrovizoru kolega prikoči da da obiđem dok vozilo ne prođe nas. U naseljenim mestima postoji ulična rasveta. Od Stepanovićeva do Rumenke nas je Radovanov ujak prevezao u  prikolici; bajkove i nas da bih izbegli Rupe na putu kroz Kisač.

Biciklom do Kule, a mašala i natrag!

U Novi Sad smo stigli u 23:30.

Jovica Cucić

Finiš

 

Jovica

By ARK Fruška gora

Atletsko Rekreativni Klub “Fruška Gora” je klub trkača, rekreativaca i entuzijasta, a pre svega ljubitelja sporta. Naša definicija nije nadmetanje, naš primarni cilj nije rezultat i medalja. Mi smo tu da bi uživali u ovome što radimo i nadmetali se sa nama samima! Rezultat je nešto što dolazi samo po sebi, a uspeh je satisfakcija koju dobijamo radeći ono što nas ispunjava.