Sam naziv trke, PAŽNJA !!! DAME TRČE, jako mi je bio zanimljiv, i sam povod promocija trčanja među ženama, bio je i više nego interesantan.

Odmah sam sa mojim drugaricama sa trčanja, Agi, Gocom, Biljom i Dragoslavom, odlučila da ćemo ići. Pali su dogovori da imamo iste majce i neko obeležje. Izabrale smo šarene trake za kosu 🙂

Subota….Divan dan, lepo vreme, sunčano, konačno bez kiše….Krenule smo oko 13:30h. Za 2h smo bile u Somboru. Kada smo stigle na Hipodrom, gde se održavala trka, još nije bilo trkača. Srele smo ljubazne oranizatore, koji su bili prijatno iznenađeni što je ekipa iz Novog Sada stigla. Pošto smo imale vremena, zaputile smo se u centar grada, da malo vidimo i Sombor i prošetamo se po ovom lepom gradu.
Na hipodrom smo se vratile oko 16:30 i sada je tu već bio primetno veći broj devojaka, devojčica koje su podizale svoje startne brojeve i čekale početak trke. Prijavile smo se i mi i krenule lagano da se zagrevamo, uz naravno, nezaobilazno slikanje 🙂
Oko 17h krenula je trka. Od početka sam krenula napred. Na početku prvog kilometra prešla me je jedna trkačica i bila sam druga. Tako je bilo do nekih 500m pred cilj, gde sam uz podršku Agi i Goce, krenula napred, i osvojila prvo mesto, na ovoj lepoj trci. Kada sam završila trku, čekala sam u cilju moje drugarice i bila jako ponosna što je cela ekipa završila trku.
Posle dodele pehara krenule smo za Novi Sad, uz, sada već tradicionalno  stajanje u Odžacima zbog divnoooog sladoleda 🙂
Bila je to jedna divna subota, jedan lep događaj koji nosi više nego pozitivnu poruku i koji će nadam se biti organizovan i u budućnosti, jer svi znamo da još uvek na trkama imamo više naših momaka, ali lepo je videti da se to menja i da i devojke sve više, pre svega misle na svoje zdravlje, i sve više se interesuju za trčanje.

Aleksandra Burkanović

 

 

22805 - Pažnja, Dame trče - 7 foto- Vinko Janković

Foto: Vinko Janković