autor : Radovan Brkić

19. Novosadski polumaraton odrzan u nedelju, 25. marta 2012. godine u urbanom centru Novog Sada okupio je trkače i rekreativce raznih uzrasta.

Pored glavne polumaratonske trke, održane su i :

-Štafetni pоlumaraton

-Trka zadovoljstva (1700 m)

-Poletarac-trka mališana

-Puzeća trka BEBA na 4,195 m

-Trka na 10,548 km (frtalj maraton)

Samu trku je pratilo lepo ali za trkače pomalo toplo vreme sa umerenim vetrom. Na trci je učestvovalo oko 200 takmičara mahom iz Srbije i zemalja koji nas okruzuju.

Polumaraton je startovao u 11 časova na Trgu slobode, a trasa je išla Ulicom Modene, Bulevarom Mihajla Pupina, Keja Žrtava racije, Bulevarom Cara Lazara, Ulica Sime Miloševoća, Jiričekove, Bajči Žilinskog, Fruškogorske и Bulevara despota Stefana.

Trka je prosla u druzenju i dobrom raspolozenju ali uz malo zakašnjenje :(.  Trku su uveličali političari, predstavnici vojske, policije ali i kostimirani trkači koji su uspeli da privuku pažnju i osmehe prolaznika. Ako izuzmemo nervozu pojedinih vozača zbog kolapsa koji smo izazvali i manjih problema pojedinih takmičara zbog vrućine, moze se reći da je sve prošlo u najboljem redu. Ipak cela manifestacija, meni licno ce biti upamcenja po prvom odustajanju na nekoj trci. Rezultate ostalih prestavnika kluba ne znam ali sigurno nisu završili kao ja 🙂

Rezultati 19. Novosadskog polumaratona : https://arkfruskagora.org.rs/2012/03/31/19-novosadski-polumaraton-25-03-2012-novi-sad-rezultati/