Здраво другари, ево да вам у кратким цртама пренесем утиске са зимског полумаратона у Нишу.

Пошто сам ја са југа Србије решио сам да ове године  започнем атлетску сезону на 19. маратону самопревазилажења у Нишу. Маратон се одржава 02.03. 2014. год, а мој рођендан је дан касније тј. 03.03. тако да сам и себе частио једним полумаратоном за рођендан. 🙂
Пошто сам љубитељ железнице ја сам возом отпутовао за Ниш, тамо се уселио код најбољег друга из основне школе и жељно исчекивао дан маратона. Тог јутра сам се пробудио по обичају доста раније.

Приближивши се пријамном центру угледао сам нашег славног колегу Миљурка Ђурковића из Блацеа. Одмах је пала и једна фотка. 😀
Убрзо је наишао мој друг Милош Станимировић (војно лице) који ме је први увео у свет трчања, затим смо се пријавили у пријавни центар и узели стартне бројеве.

            Дошло је време за пресвлачење и сусрет са колегама. Препознао сам једног познатог ултрамаратонца из околине Лесковца, Небојшу Стефановића (који је иначе отац мог доброг другара и имао сам раније прилике да разговарам с њим, међутим, тада још нисам открио чари атлетике. У међувремену почињем да трчим, најуспешнија имена ми привлаче пажњу и сазнавши резултате Стефановића неописиво желим да се поново сретнем са њим и разговарам). Моја жеља се остварује. Разговр као да траје тренутак због занимњивости. Велики човек, спортиста. Препознао ме је. Похвалио је мој клуб и моје резултате, времена на тркама. Неизмерно сам захвалан на додатним саветима.

Ми пуни енергије и жењни трчања излазимо на стартну линију. Било је 35 маратонаца и 72 полумаратонца – то је велики број тркача с обзиром на то да је и киша падала.

 

            Коначно- ишчекивана трка. Маратон је кренуо.
Трчало се у парку Чаир. Кружна стаза – полумаратонци су трчали 20 кругова а маратонци 40 кругова. Трка је организована тако да сваки тркач има свог бројача кругова који је поред њега и обавештава га колико кругова има до краја.

Пролазим кроз циљ за 1 час, 35 минута и 32 секунде. .
После маратона имали смо времена и за базен близу парка – опуштање мишића и уживање у пливању.

            Један успешан маратон као одличан почетак атлетске сезоне. Ми настављамо даље и позивамо вас да нам се и ви придружите, у трчању, путовањима, животном учењу, дружењу, уживању – у ономе што атлетика заиста јесте.

Слободан Стојковић