Marko na takmičenju Novi Sad Open, septembar 2013

Dana 26. septembra 2013. godine održano je 13. otvoreno atletsko prvenstvo Novog Sada u organizaciji AK “Vojvodina”. Za ARK “Fruška gora” takmičio se Marko Pantelić u kategoriji “Školice atletike – 2006. i mlađi”. Marko je osvojio 5. mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, i 16. mesto od 33 takmičara u svojoj kategoriji u ukupnom plasmanu.

Trener Školice atletike “Fruška gora” Milana Gavrilov kaže: “Jako sam zadovoljna Markovim nastupom jer je tek počeo da trenira, poslušao je sve moje savete, i nadam se da će nastaviti da trenira.”

Markova mama je takođe bila zadovoljna Markovim nastupom i učestvovanjem na takmičenju. Evo šta je rekla o celom događaju: “Takmičenje je odlično organizovano. I učesniku, i gledaocima, njegovim navijačima, bilo je zadovoljstvo što smo bili učesnici takvog događaja, svako sa svoje strane tribine. Utisak je kao da smo gledali neki miting daleko višeg ranga zbog najave svakog učesnika, displeja sa rezultatima. Tačno se znalo kome je gde mesto. Na stazi su bili samo organizatori i takmičari, a navijači na tribinama. Svaka pohvala. Marku je učešće dalo podstrek da nastavi sa treninzima, da bi naravno sledeći put ostvario bolji rezultat.”

U svojoj kvalifikacionoj grupi Marko je ostvario odličan rezultat, i malo je nedostajalo da se plasira u finale:

2013-10-01 12_38_15-REZULTATI 13. OPENA NS

Ukupni plasman:

Ukupni plasman

Zbog predstojećih takmičenja, preporučujemo roditeljima naših članova da odvedu decu na lekarski pregled, jer bez lekarskog uverenja neće moći da učestvuju na takmičenjima. Preporučujemo da pregled obavite kod dr Slavice Keco na odeljenju sportske medicine, DZ Liman, III sprat. Zakazivanje i druge informacije o pregledu možete dobiti na broj 021/4879-866. Dobijeno lekarsko uverenje važi šest meseci. Sledeće takmičenje se očekuje krajem decembra 2013 i biće održano u atletskoj dvorani Novosadskog sajma.

By Vladimir Bogovac

U klubu vodi dečiju sekciju poznatiju kao Školica atletike, a od ostalih aktivnosti, vodi sajt Školski program, ima svoju svaštaru koja se zove Blogovac, i možete ga pronaći na sledećem fejsbuk profilu.