Vladimir Rašković – The Rash

Finiš Novosadskog maratona 2006.
Finiš Novosadskog maratona 2006.

Rodjen sam 31. jula 1975. godine u Vrbasu. Osnovnu školu, gde sam bio član gotovo svih sportskih sekcija, pohadjao sam u Sivcu, da bih posle završene somborske Gimnazije i odslužene vojske upisao Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu.

Ulazak u cilj.
Ulazak u cilj.

Trčanjem počinjem da se bavim 2000-te godine, kada sam i istrčao svoj prvi polumaraton, ubrzo posle toga postajem član triatlon kluba Dynamic, iz Novog Sada, čiji sam član bio sve do osnivanja atletsko rekreativnog kluba Fruška Gora.

lični rekord
lični rekord

U svojoj trkačkoj karijeri kao najveći uspeh smatram upravo činjenicu da već 10 godina trčim i još uvek mi se trči. Do današnjeg dana učestvovao sam na bezmalo 100 trka, a smo na jednoj trci sam odustao a to je segedinski maraton 2001. godine.

ultramaraton 115 km Pančevo - Popovica
ultramaraton 115 km Pančevo – Popovica

Istrčao sam 17 olimpijskih maratona, najbolji rezultat 3h 4 min 34sek , Novi Sad 2006-te, 37 polumaratona sa najboljim vremenom 1h 24 min 54 sek, Sombor 2006-te, kao i 30-ak uličnih trka na distancama od 10 km do 33 km.

ja i Drago Boroja - Sensei
Drago Boroja i ja

Pored, već navedenog, najvećeg trkačkog uspeha, kontinuitet treninga i učestvovanja na trkama, izdvojio bih i neke, meni najdraže rezultate kao što su treće mesto na niškom zimskom maratonu 2004-te, prvo mesto na velikom bukovačkom maratonu 48,8km 2006-te, prvo mesto na dunavsko-fruškogorskom triatlonu 2006-te( 42 km veslanje, 33 km trčanje, 41 km biciklo), kao i učešće na protestnom ultramaratonu Pančevo-Popovica 115 km.

Veslanje - Trčanje - Biciklizam
Veslanje -Biciklizam-trčanje

Trčanje mi je omogućilo i da ispunim jedan od svojih dečačkih snova, da odem na Himalaje, 2007. godine totalno neplanski postajem član vojvođanske alpinističke ekspedicije sa kojom iste godine odlazim u Pakistan gde se penjemo na jedan od 14 svetkih vrhova većih od 8000 metara, Broad Peak 8047m.

Penjanje po drveći

Od 2009. godine  radi kao sertifikovani visinski radnik   i bilo je neminovno da se iz fuzije  nekoliko zanimljivih sportova  u glavi jednog adrenalinskog zavisnika rodi nešto novo.  Tako je i bilo,  sa ekipom  prijatelja, penjača, sportista, visinskih radnika pokreće nezaustavivu priču PENJANJE PO DRVEĆU  sa alpinističkom opremom.

 

 

 

 

 

 

Slike:

Jedan od dražih trofeja u karijeri
Jedan od dražih trofeja u karijeri
Sa triatlona u Sivcu - Malom Staparu
Sa triatlona u Bačkom Petrovcu
TK Dynamic tim - polumaraton Budimpešta
TK Dynamic tim – polumaraton Budimpešta
Olivera Jevtić - slika sa Novosadskog Maratona
Olivera Jevtić – slika sa Novosadskog Maratona