Galla Uroić

Od baleta, tenisa, rukometa, stolnog tenisa, karatea, teretane, veslanja, cestovnog biciklizma, sviranja gitare pa sve do trčanja… Yay, ali tak nekak zvuči moj sportski život (ako zanemarimo umjetnički dio)….

Galla

Btw, moje ime je Galla (ruskinja nisam, makar ime govori suprotno).. Rođena 1992. godine u Zagrebu… Završila opću gimnaziju, zalutala na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu – smjer rudarstvo (što će reći, miniranje me privlači – destruktivna od malih nogu)

Sport sam voljela još od vrtića (ono kad kao dijete sjediš ispred TVa i buljiš u bolid Michaela Schumachera – ali gdje je tu sport?)
I onda me majka upisala na balet, da postanem više žensko (žalosna je priča što su uvijek mislili da sam zgodan dečko – i dan danas to misle)… Pa je moja sestra godinu dana kasnije krenula na balet, a meni je dosadilo… Ja sam htjela nešt što se zove sport, a ne ples… I uz 5 godina plesanja u papucima, uz francuske izraze, istezanja – igrala sam tenis… Ali heeej, ako Galla ide, idem i ja.. Moja sestra je krenula mojim stopama… Odustala sam i odlučila probati rukomet – muški sport.. Sestra me više nije pratila, srećom… Ali nisam baš neki čovjek od ekipe s loptom, tako da se vratih tenisu – u stolnom formatu.. Bila sam jedina cura u klubu, sami dečki oko mene… U jednom trenutku sam otkrila da se 2 kata ispod dvorane za stolni odvija nešt puno dinamičnije.. Karate, i to onaj full contact oblik.. I tako sam probala uskočit u kimono, naučit sve one pokrete, kate, bla bla… Bili su previše „pitomi“ za mene… Pa sam prošetala do drugog kraja sportskog centra – direkt u teretanu… Hmm, pa zašto ne probat.. 2-3 godine sam bila u teretani, svakodnevno… I otkrila da neki od članova veslaju.. Uskočih u veslačku ekipu od faksa, samo da probam veslanje.. Pretpostavljate?? Da, zaljubih se u vodu… Ali kako ćeš veslat ak ne trčiš za zagrijavanje do 2og mosta na nasipu, preko njega i natrag??? Cca. 9,8km… E tu je krenula opsesija trčanjem… Od prvog kilometra do polumaratona… Trčkaram već 2 godine /ne mogu reći da trčim, jer moj tjedan ima apsolutno svakakvih treninga/… I nadam se da ću trčat zauvijek… Ak ne na utrkama, onda po kamenolomu kad ću minirat TG kamen 😀