Bojana Kačar

Rođena sam u Travniku u centralnoj Bosni, školske i studentske dane provela sam u Novom Sadu sa mojom porodicom, a sada živim i radim u Beogradu.

U osnovnoj školi sam imala prve recitatorske nastupe, pohađala sam balet par meseci, trčala sam na školskim krosevima. U to vreme najviše su me interesovale vanjske igre, preskakanje lastiša, između dve vatre, vožnja bicikla i slično… Samo da nisam u kući 😉 Bila sam član Mladih Gorana iz Novog Sada i učestvovala sam na Eko-kampu Opstanak. Tamo sam naučila određivanje pravca sever-jug pomoću sunca, časovnika, zvezda, vauuuu bila sam oduševljena… Priroda me je tada potpuno osvojila.

Period srednje škole je bio jedan od najboljih perioda odrastanja. Možda zato jer sam bila u razredu jedina devojka od 38 učenika 🙂 Tada prvi put odlazim na Fruškogorski maraton. Svake godine za redom, lagano pešačenje sa dragim ljudima, ostalo je tradicija sve do danas.

2003. godine sam upisala studije Mehatronike na FTN, Univerziteta u Novom Sadu. Tada sam već aktivno pohađala časove pilatesa i sve češće sam odlazila na plivanje. 2008. godine po prvi put se srećem sa orijentiringom . Defnitivno nešto dovoljno interesantno za mene, ali nedostajala mi je fizička spremnost. Morala sam početi sa laganim trčanjem. Sve uz pomoć prijatelja 😀 Malo po malo, u jednom momentu našla sam se na Novosadskom polumaratonu, štafeta sa odličnim timom. Bili smo poslednja štafeta a ja najsrećnija, istrčala sam mojih čuvenih 5km. Završni master rad sam radila u Holandiji, gde sam učestvovala na nacionalnom pešačkom maratonu, uz obalu mora puna 42km! Žuljevi na svakom prstu za uspomenu i čarape pune peska! 😉 Tu već počinje žeđ za novim izazovima.

Početkom 2010. godine postajem prvi ženski član kluba ARK Fruška Gora. Odlazim na atletske trke sa sjajnom ekipom i širim ponosno klubsku zastavu na svakom takmičenju, bez obzira na uspeh. Spontano dolaze avanture, jedna za drugom. Prva je bila Avanturistička trka na planini Tari, potom Trka preživljavanja, Valjevski izazov, a 2011. godine sam istrčala moj prvi polu-maraton… Od samog početka sam deo organizacije Noćnog maratona u Novom Sadu i to mi je jedna od najdražih aktivnosti. Jednog dana ću i trčati na njemu…