4. Éjjeli maraton – útmutató a versenyzőknek

Startcsomag átvétele – új versenyzők nevezése

A nevező és versenyző központ a Duna rakpart bal oldalán (Sunčani kej), az Index futballpálya mellett helyezkedik el, nem mesze az ÚE Bölcsészeti Kara mellett (Filozofski fakultet – ulica Dr Zorana Đinđića 2)

A nevező központ 17 és 19 óra között lesz nyitva a nevezésekhez és a startcsomagok átvételéhez.

  • Az interneten online nevezettek számára

    Minden versenyszámra (42 km, 21 km és 4 km) külön sor lesz előlátva a nevező központban. Önkénteseink az ön neve és vezetékneve alapján kikeresik, az ön már kitöltött nevezési űrlapját, amelyen aláírja, hogy saját felelősségére szerepel a versenyen, és ezután elkapja start csomagját.
    Ez csak azokra a benevezett versenyzőkre vonatkozik akik neve mellett a startlistában meg van jelölve, hogy OK a nevezés (utolsó oszlop mezője zöld). Azok a versenyzők akiknek a neve mellett az áll, hogy a nevezés NEM komplett (utolsó oszlop mezője piros), a verseny napján újra be kell hogy nevezzenek a nevező központban.

  • A verseny napján nevezők számára

    Először egy külön erre előlátott asztalon ki kell tölteni  a nevezési űrlapot, és csak ezután kell beállni a választott verseny sorába. A verseny napján a nevezés 700 dinárba kerül és nem kapnak startcsomagot, hanem csak startszámot, és a verseny befejeztével érmet valamint oklevelet.

Mapa prijemnog centra
A nevező központ elhelyezkedése

Hogyan juthat el az Éjjeli maraton starthelyére a vonat- és buszállomásról?

A 4-es számú autóbusz (Szerbül: Gde sztáje autobusz broj csetiri? – Hol áll meg a 4-es számú autóbusz?) a vonat/buszállomással szemben (át kell menni az úton) áll meg (A pont). Autóbusszal egészen a Fruškogorska és Narodnog fronta utca kereszteződéséig kell utazni (E pont). Innen gyalog megy tovább a nevező központig (kb. 5 perc). Az útvonal a térképen látható: (A-E) – busz, (E-F) – gyalog. A buszban vásárolható meg a jegy (az autóbuszsofőrnél) és csak dinárban lehet fizetni (A buszmegálló (A pont) közvetlen közelében találhatók Pénzváltó irodák, ahol Eurót Dinárra lehet váltani).

View Larger Map

Ruhamegőrzés

A verseny lefolyása alatt biztosítva lesz a versenyzők ruháinak megőrzése (hátizsákba vagy táskába csomagolva szíveskedjenek átadni). A táska átadásakor és átvételekor a rajtszámot fel kell mutatni. Minden táskát címkével látunk el.
Külön átöltözésre szánt helyet sajnos nem tudunk biztosítani.

A szervező nem felel az értékes dolgokért melyeket a megőrzőben hagynak.

Pálya

A pálya gyakorlatilag körpálya, és a kör hossza 5250 méter. Ebből kifolyólag a maratonosok (42 km) 8 kört, a félmaratonosok (21 km) 4 kört, a Mini maratonosok pedig egy rövidített (4 km) kört futnak. A pálya nincs szertifikálva, és teljesen egyenes (0 magasság ingadozás).

A fordulók az egyetemistaotthonoknál (Liman) és a régi ponton hídnál helyezkednek el, ahonnan mesebeli látvány nyílik a Péterváradi várra és a szivárvány színeiben kivilágított hídra.

Tvrđava noću
A Péterváradi vár éjjel

Az egyik irányban aszfalton a másikban pedig tartánon történik a futás. A pálya minden részén csak egy irányban folyik a futás. Minden versenyző saját magának számolja a kőröket. Azok akik kevesebb kört futnak le, és beérkeznek a célba, diszkvalifikálva lesznek.

Tekintse meg a  4. Éjjeli maraton pályáját nagyobb térképen.

Frissítő állomások

A pályán két frissítő állomás lesz elhelyezve. Az első frissítő állomás az első fordulóban az egyetemista otthonoknál helyezkedik el. Ezen a frissítő állomáson vizet és Dextro Energy – szőllőcukoros üdítőt lehet elvenni. A második frissítő állomás nem messze a versenyző központtól lesz elhelyezve, és ezen az állomáson gyümölcs lesz a maratonosok és félmaratonosok számára.

A célban víz és gyümölcs lesz előkészítve. Minden versenyző a rajtszáma alapján vacsorát választhat: szalámis szendvicset, vagy vegan öntetes tésztát.

Oklevél és érem

Minden célba ért versenyző érmet és oklevelet kap.

Eredmények és fényképek

Mindhárom versenyben minden versenyzőnek mérve lesz az ideje, és az eredmények a honlapunkon lesznek elérhetők. A verseny alatt az eredmények a hirdetőtáblán és a weboldalon lesznek elérhetőek. Az időt bírók mérik a célban és minden versenyzőnek jól látható helyen kell hogy legyen a startszáma, hogy az idejét a bírók fel tudják jegyezni. Bármilyen rendelenesség esetén a főbíróhoz forduljon vagy a verseny után írjon a maraton@arkfruskagora.org.rs címre.

Az eseményt több fényképész is kíséri, de a képek nem lesznek rögtön elérhetők. Törekszünk majd, hogy a versenyt követő héten feltegyük a fényképeket is.