XV Dunavske Čarolije, Vojvođanska treking liga

Vojvođanska treking liga u Čortanovcima održala se u subotu 30.08.2014 god. u okviru XV Dunavskih čarlolija, odziv učesnika nije bio baš veliki ali je druženje bilo zaista sjajno, elem ekipa “ARK Fruška gora” je briljirala kako u ženskoj tako i u muškoj konkurenciji. Za neke ARK-ovce druženje na Dunavskim čarolijama počelo je dolaskom u kamp i boravak tokom svih dana proslave u kampu a većina je došla na dan takmičenja.  “Arkovaci” , Biljana Čonkić, Ljiljana Šušnjević, Jovica Cucić, Petar Blažić i Aleksandar Vukmirović , okupila se standardno preko puta Dnevnikove zgrade odakle smo pošli put Čortanovaca a usput smo pokupili i Gorana Vendlenera iz bratskog kluba “AK Apatin” .

2014-08-30 07.34.44

    Dolaskom u Čortanovce sačekao nas je ostatak ekipe i to u sledećem sastavu: Katarina Pohlod, Damjan Gatarić, Bojan Ćulibrk  i Dejan Nikolić. Prijave takmičara za sve kategorije bile su na stazama dužina: 13km, 28km, i 47km “Arkovci” su nakon prijave uglavnom startovali u parovima tako su na primer na maloj stazi startovali: Katarina pohlod, Jovica Cucić, Damijan Gatarić i Dejan Nikolić na srednjoj stazi startovali su: Biljana Čonkić i Ljiljana Šušnjević zatim nakon 10 -tak minuta i Petar Blažić i Aleksandar Vukmirović dok na Velikoj stazi nismo imali predstavnika ali sam siguran da je bio boljeg zdravstvenog stanja Bojan Ćulibk bi na stazi od 47km briljirao.

    Druženje tokom trke u prvih par kilometara je bilo odlično a nakon toga su nastupili brojni problemi kako sa okrepama kojih uopšte nije bilo tako i sa markacijama koje su bile jako loše postavljene tako da smo imali situaciju da je npr. jedan od učenika dikvalifikovan jer je stazu od 28km savladao za neverovatnih 1.h i 7.min ali smo takođe imali i jako lep primer našeg predstavnika Jovice Cucuća koji je krenuo na stazu od 13km a zahvaljujući odličnim markacijama završio je sa preko 30km pređenih a usput je uspeo da ponese i jednu izgubljenu uplakanu devojčicu od 13-14 godina  koja se po njegovim rečima izgubila na stazi a njena grupa ju je ostavila. Iz mog ugla staza je bila veoma interesantna i odlična kombinacija različitih terena i podloga za trčanje, bilo mi je izuzetno naporno a vode uopšte nisam imao dva puta mi je pomogao sa vodom Petar i potom se odvojio od mene a nakon toga i on izgubio na 10. km pred cilj otišao je mesto u pravcu Čortanovaca u pravcu Inđije i pretrčao dodatnih 5km. Najlepši osećaj bio je dolazak u Čortanovačku šumu u kojoj je  odličan teren za trčanje. A ubrzo potom usledio je i finiš trke. Jedan po jedan dolazili smo u na cilj trke ili ti tačku okupljanja na kojoj su nas sačekali Bojan Ćulibrk i Zoran Đukuć Sipac koji nam se pridužio dolaskom sa biciklom iz Novog Sada.

Nakon završetka trke usledilo je i ručak a potom i proglašenje pobednika gde je ekipno ARK Fruška gora briljirala. Ne mogu a da ne pomenem i sjajan rezultat našeg Arkovca Damjana Gatarića koji je sutradan na planinskoj trci u dužini od 9km osvojio sjajno 1.mesto a kolega Bojan Duvnjak 3.

damjan

Pa su stoga reziltati bili sledeći:

Kratka staza, učestvovalo 26 trkača, najbrži su bili
Ženska konkurencija:
1. KATARINA POHLOD, Novi Sad 
2. SLAĐANA STAMENKOVIĆ, Pančevo 
3. ALEKSANDRA MARKOVIĆ, Panćevo
2014-08-30 17.05.21

Muška konkurencija:
1. SAŠA PRAŠOVIĆ
2. JOVAN SAMARDžIĆ, Beograd
3. ALEKSANDAR ŠAC, Pančevo
2014-08-30 17.06.16

Srednja staza, 32 učesnika, prvih troje
Ženska konkurencija:
1. BILjANA ČONKIĆ, Novi Sad
2. LjILjANA ŠUŠNjEVIĆ, Novi Sad
3. JELENA LUKAČEV, Vršac
2014-08-30 17.03.07

Muška konkurencija:
1. ZDRAVKO MARKOVIĆ, Pančevo
2. ALEKSANDAR VUKMIROVIĆ, Novi Sad
3. PETAR BLAŽIĆ, Novi Sad
2014-08-30 17.04.15

Duga staza, 31 učesnik:
Ženska konkurencija:
1. MIRJANA KOVAČEVIĆ, Beograd
2. GORDANA HORVAT, Novi Sad
3. MARINA NIKOLIĆ, Beograd
2014-08-30 16.59.32

Muška konkurencija:
1. DAVOR PANTOVIĆ, Vršac
2. DALIBOR ALEKSIĆ, Vršac
3. DRAGAN ĆIRIĆ, Novi Sad:

2014-08-30 17.00.52

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *