The North Face 100

Pobednik ovogodisnje trke North Face 100 - Andrew LeeThe North Face 100 nije  obična trka. “Never stop exploring”, kako glasi glavni moto ove trke prvenstveno govori kome je ona namenjena;  istraživačima, pustolovima, avanturistima, ljudima koji pomeraju granice.

Trka traje od ranog jutra do mraka, a za neke i celu noć.
The North Face 100 predstavlja seriju trka na 100 km  koje  se održavaju  na dva kontinenta, Aziji u Australiji  i to u pet država: Kina, Japan, Singapur,  Filipini i Australija.  Prvi put the North Face 100 je održan 2008. godine i okupio je preko 10.000 učesnika iz svih delova sveta. Trke su osmišljene  sa jednim ciljem, da se pomere granice ljudske izdržljivosti.
Da bi se postigao ovaj cilj, trke se održavaju na najnepristupačnijim predelima. Sama staza prolazi kroz nepristupačne šumske predele sa divljom vegetacijom, preko planinskih lanaca od preko 3000 m nadmorske visine do preko divljih reka i vodopada. The North Face 100 nije obična trka kroz park, već “off-road” trka,  koja testira determinaciju, izdržljivost i otpornost na bol.

The North Face 100 se organizuje pod pokroviteljstvom kompanije  “The North Face”  koja postoji već 40 godina i čiji sportski brend je našao utočište u mnogim ekstremnim sportovima.

Osim  serije trka The North Face 100, svake godine se održavaju i  ultramaratonske trke iz serije  the North Face Endurance Challenge koji se održavaju u Francuskoj Kanadi, Kaliforniji, Čileu i Kini.

Da li ste spremni za izazov?

Komentari ( 5 )

 1. Viktor
  says:

  I od Fruskogorskog maratona bi mogao da se napravi ovakav brend kada bi se malo poradilo na reklami i kada bi malo promenili stazu 🙂 Ne bi bila tako spektakularna staza, ali bi sigurno mogla da bude jednako zanimljiva 🙂

 2. Boško Stupar
  says:

  Па кад би дошао тако неки моћан спонзор можда би и направили тако нешто… Е сад, то што нико не ради на томе да се довуку тако неки спонзори то је друга прича.

  Ја ипак мислим да је поента Фрушкогорског маратона у толикој маси рекреативе која вероватно тад једини пут изађе из града…

 3. Viktor
  says:

  Nismo se razumeli, nisam mislio da se “Fruskogorski maraton” zameni sa: “Lice Fruske Gore 80”. Maraton ostaje to sto jeste, on je super i njega ne treba dirati… Ali postoje odlicne staze, dobra duzina i relativno zanimljivi delovi tako da bi se definitivno moglo organizovati i nesto ovakvog tipa.

 4. Dejan
  says:

  Sve je na nama. Sa velikom inicijativom i dobrom voljom mislim da se puno toga mozemo napraviti. Videcemo 🙂

 5. dejan nikolic
  says:

  Inicijativa je uvek na nama samima. Videcemo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *