[orijentacija] Fruška gora – Popovica 29. 11. 2009.

Orijentacija je sport koji preporučujemo svima bez obzira na uzrast i kondiciju.

Orijentacija je sport koji preporučujemo svima bez obzira na uzrast i kondiciju.

Povodom 60 godina od prvog takmičenja u orijentaciji na ovim prostorima Orijentacioni savez Vojvodine organizuje trku na Popovici, na našoj lepoj Fruškoj Gori.

Orjentirac u akciji

Orjentirac u akciji

Datum i mesto održavanja: Nedelja, 29.11.2009. sa pocetkom u 11.00
casova na Popovici

Kategorije:

 • A – 6 Km (pojedinačno)
 • B – 4 Km (pojedinačno)
 • C – 2,5 Km (pojedinačno i patrolno)

Karta: 1:10.000 / 5m iz 2007. dorađivana 2009.

Nagrade: Diplome i prigodni pokloni

Prijave do: 26.11.2009.

na e-mail: frulja@eunet.rs Fax: 021 456-394 ili lično 021 456-536, 063 542-062

Startnina: 100,00 dinara

Takmičarski centar: dom PSD Zelezničar na Popovici.

Orijentiring rekviziti

Orijentacija je sport za sve.  Počev od mališana, koji mogu da idu sa roditeljima pa sve do naših baka i deka koji mogu da se šetaju kroz šumu i traže kontrole. Ovaj sport je vrlo zahvalan za početnike, jer gotovo da ne traži kondiciju da bi se probao. Naravno, brzo trčanje dolazi kasnije, ali na početku to može čak i da smeta. Na početku je najbolje krenuti polako i sigurno. Naučiti da čitaš kartu, koristiš kompas i vidiš gde se nalaziš na terenu…

Kompas koji se koristi za sportsku orijentaciju

Razlikuje se od ostalih sportova vezanih za trčanje u tome što zahteva da koristiš GLAVU. Nije dovoljno samo da trčiš i da si jak. Ovde mogu dobri trkači da se gube najstrašnije dok oni sporiji nalaze kontrole bez problema i ne gube vreme i snagu. Takođe, i među vrhunskim takmičarima se događaju preokreti. Sve to čini ovaj sport višestruko interesantnim i zbog toga ga preporučujemo svima da ga barem probaju i stave svoj osećaj za prostor na test.

Primer karte.

Komentari ( 2 )

 1. Todor
  says:

  Na Popovici je uvek lepo i dobro druženje, a orijentiring je mnogo više od ovoga što je The Rash veoma lepo napisao.Zato svakako treba doći i oprobati se.Fruška gora je mnogo lepa, a poprilično i teška, uverite se u to!

 2. aleksandar
  says:

  01 Авантуристичка трака Тара јун 2010
  Овим путем желимо да позовемо све заинтерсоване који су авантуристичког духа и воле изазове да узму учешће и пођу у авантуру са нама по Тари.
  Ако сте СПРЕМНИ и смете да осетите, доживите другу страну природе планине Таре кроз изазов коју ће Вам пружити Авантуристичка трка у борби са временом пролазежићи кроз кањон,реку,шуму,језеро пилвајући или возећи моунтин бајк са вашим пријатењима … Чекамо Вас
  Ускоро детаљније информације
  Поѕдрав Александар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *