3. Reciklažni maraton – najava

Subota, 13.12.2014. godine, poslednji maraton u godini, maraton za recikliranje energije i snage za narednu sezonu, maraton na kome organizatori trke, Atletsko rekreativni klub “Fruška gora” i Orijentaciono atletski klub “Novi Sad”, recikliraju zaostavštine sa predhodnih trka koje su organizovali. Maraton je namenjen svim trkačima kojima rezultat nije prioritet. Ovaj maraton je zajednički trening, druženje, a ujedno i rođendanski maraton kluba, obzirom da u decembru ARK “Fruška gora” slavi 6 godina postojanja.

Logo

Lokacija Sunčani kej, Novi Sad, start i cilj trke, na keju preko puta Doma vojske Srbije.
Vreme Subota, 13.12.2014. u 11:00 časova na Beogradskom keju u Novom Sadu, naspram Doma Vojske Srbije.
Prijave i podizanje startnih brojeva Dom izviđača, Dunavski park bb od 9h do 10:30. Prostorije kluba u Domu izviđača u Dunavskom parku.
On line prijave Na sajtu Trkatrka_logo_100pxSpisak prijavljenih takmičara možete videti ovde.
Kotizacija Za sve trke startnina je 800 dinara (ili 8€) do 10.12.2014. a nakon toga (na dan trke) je 500din (ili 5€) ali bez majice.
Startni paket Aktivna majica, diploma*, startni broj*, finišerska medalja*, krofne, čaj i druga okrepa. (* reciklirani)
Kategorije
 • Maraton:
  Ž-35, Ž-45, Ž-55, M-40, M-50, M-60, M70 + apsolutna muška i apsolutna ženska (elita)
 • Polumaraton: apsolutna muška i apsolutna ženska
Staza Trči se novosadskim kejom, kružna staza, jedan krug iznosi 4220 metara tako da polumaratonci trče 5, a maratonci 10 krugova. Start i cilj maratona nalaze se na novosadskom keju (Kej žrtava racije, Beogradski kej), naspram Doma vojske Srbije, gde će se nalaziti i jedina okrepna stanica na stazi. Prvi okret (Okret 1) se nalazi 1610 metara od cilja, uzvodno, u pravcu mosta Duga, dok se drugi okret (Okret dva) nalazi 500 metara od starta, ali sada prema železničkom mostu, tj. nizvodno.
Trke
 • Maraton 42,2km
 • Polumaraton 21,1km
Vremensko ograničenje 5h za sve trke.
Nagrade Nema novčanih nagrada. Samo osmesi i “Bravo majstore/ice” 🙂
Svi finišeri dobijaju reciklirane medalje. Troje prvoplasiranih u maratonu i polumaratonu dobijaju medalje i pobedničke diplome, kao i skromne poklone, a po troje prvoplasiranih maratonaca po kategorijama, dobijaju pobedničke diplome.
Dom izviđača‚ Dom izviđača - ulaz

Dom izviđača‚ Dom izviđača – ulaz

Učesnicima 3. Reciklažnog maratona, koji ne istrče ceo maraton ili polumaraton, pisaće se istrčane kilometraže tako da neće biti trkača koji su odustali bilo na maratonskoj ili polumaratonskoj trci.

Mapa reciklažnog maratona

Mapa reciklažnog maratona

Na stazi, u zoni start-cilj, biće postavljena jedina okrepna stanica sa vodom, čajem, dekstrozom i voćem. Trkačima je omogućeno da donesu sopstvenu okrepu i postave je na stazi u za to predviđenom prostoru. U slučaju potrebe biće postavljena i okrepa sa vodom na Okretu 1.

Trkači koji planiraju da trče više od 21,1 km prijavljuju se za maratonsku trku s tim da im se u slučaju da ne istrče čitavih 42,2 km piše istrčana kilometraža, a ne DNF. Trkači koji planiraju da trče 21,1 km ili manje prijavljuju se za polumaratonsku trku, a rezultati se pišu po istom principu kao i u maratonskoj trci.

Nakon trke okrepa uz tetka Radine krofne i čaj za sve trkače, a proglašenje pobednika nakon prolaska kroz cilj prvih troje maratonaca i maratonki. Medalja i diploma su reciklirani, tj. ostali su od neke od predhodnih trka u organizaciji ARK „Fruška gora“ i nosiće posebno obeležje 3.Reciklažnog maratona! Proglašenje pobednika i druženje uz okrepu u Domu izviđača.

ulaz

 

 

Komentari ( 31 )

 1. nemanja
  says:

  a da li mogu ja da trcim? zato sto imam 16 godina…

 2. nemanja
  says:

  maraton

 3. Boško Stupar
  says:

  Poštovani Nemanja,
  maraton mogu da trče samo stariji od 18. godina na dan trke. Savetujemo ti da se malo strpiš i sad radiš na brzini dok još možeš, a za maraton još ima vremena 😉

 4. Majca aktivan ?

 5. Boško Stupar
  says:

  Da, aktivna majica dugih rukava!

 6. Bogdan
  says:

  Zašto maraton mogu samo stariji od 18? Jesper Olsen je prvi maraton trčao sa 15 godina, a kasnije je imao vreme 2:27. Nema veze kad se kreće sa maratonom, bitan je samo trening.

 7. Mario L
  says:

  Gde mogu pronaci informacije o uplati startnine ,na koji ziro racun ?

 8. yxfy
  says:

  Poštovani, zanima me da li osobe koje se priajve za polumaratonsku trku, nakon istrčenih 21km mogu da nastave sa trčanjem, a da im se pri tom na kraju beleži konačna kilometraža, a ne samo 21?
  Hvala

 9. Ivan
  says:

  da li se moze izvršiti uplata preko e-bankinga?

 10. Boško Stupar
  says:

  Da. Kad se prijaviš dobiješ uplatnicu. Svejedno je kako plaćaš ako platiš na vreme.

 11. Boško Stupar
  says:

  Mario, kad se prijaviš dobijaš uplatnicu na sajtu i na mejl.

 12. Boško Stupar
  says:

  Postoje dve mogućnosti:
  1.da se sudiji prijavi vreme prolaska na 21,1km i da se nastavi sa trčanjem, ali se u tom slučaju na rang listi nalazi rezultat polumaratona , bez naknadno istrčanih kilometara

  2.da se ne prijavljuje sudiji vreme prolaska na 21,1km već se normalno nastavlja sa trčanjem, a sudija beleži konačno istrčanu kilometražu

 13. Ana Nikolic
  says:

  1. Kako mogu da proverim svoju registraciju…? nisam dobila uplatnicu… ili mi je otislo u spam… ne mogu da je pronadjem… 🙁
  2. Da li moze da trci moja cerka – 14 god (istrcala je vec dva polumaratona)
  3. Da li je moguce da se svi prijavimo preko jedne e mail adrese ili svi moraju posebno preko svog naloga…?
  pozz

 14. Boško Stupar
  says:

  Poštovana Ana,
  treba da se uloguješ na sajtu trka.rs i sa desne strane treba da vidiš “moje prijave”. U pregledu prijave ćeš videti sve potrebne informacije. Tamo takođe možeš da prijaviš i još trkača.

  Maloletna lica mogu da trče polumaraton uz pismenu saglasnost roditelja. Maraton ne dolazi u obzir i to je na Vašu odgovornost.

 15. Trkac
  says:

  Da li ce se negde moci ostaviti torba sa licnim stvarima? Ja bih dosao autobusom.

 16. Boško Stupar
  says:

  Da, u domu izviđača.

 17. Trkac
  says:

  Hvala.

 18. dejan
  says:

  Da li i danas moze da se uplati za startninu a da to ukljucuje i majcu. Na fejsu stoji da je poslednji dan 10.12. a na prijavama da je 9.12., i interesujeme na koji ziro racun jer ne izbacuje vise kao opciju za uplate.

 19. Boško Stupar
  says:

  Da, moguće je još danas uplatiti startninu. Uplatnicu možeš naći na sajtu trka.rs kad se uloguješ.

 20. milos popovic
  says:

  takođe zainteresovan za prijavu (uz majicu) još danas? elektronska prijava je zatvorena dan ranije u odnosu na ovo što piše gore?

 21. dejan
  says:

  Hvala. Srdačan pozdrav!

 22. Boško Stupar
  says:

  Miloše, prijave su bile otvorene do 9.12.2014. a cena od 800din uz majicu je važila do 10.12.2014. Sledeći put će biti eksplicitno napisano.

 23. Sta kaze vreme sutra za NS?

 24. Boško Stupar
  says:
 25. Michael Becker
  says:

  Thanks for organizing this great run! I really enjoyed all 21k.

 26. Boško Stupar
  says:

  Thank you for coming 🙂

 27. Dragan Ćirić
  says:

  Za trud koji su uložili ”Frukogorci” su zaslužili i onakav dan za trčanje i onoliko učesnika. Organizacija bez greške – u osmom ili devetom krugu, u trku sam pitao na okrepnoj stanici da li imaju banane, Bojan je doviknuo da će biti u sledećem krugu, ali me je, već posle 200-300m, stigao momak na biciklu i doneo bananu!!! Nemam reči – FANTASTIČNO! Još jednom se izvinjavam što nisam ostao na proglašenju – imao sam goste (tazbinu), selidbu sina i snaje i čuvanje unuka. -verujem da ovo možete oprostiti jednom dedi tri unuke.

 28. Odlicna organizacija! Pohvale za celo drustvo, trcanje je bilo vrlo zanimljivo i prijatno. Krofne na kraju su bile odlicne 🙂 Kada ce biti objavljenje slike ( i gde) ?

 29. Mene zanima rezultati ??Slike ovde http://www.somaraton.org.rs/

 30. Pingback: Novi Sad: 3. Reciklažni maraton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *