Završio se i 3. Noćni maraton! Na našu veliku sreću i zadovoljstvo uspešno!

23.6.2012. će biti zapamćen kao jedan korak napred u našoj organizaciji Noćnog maratona, jer smo ovog puta, vođeni iskustvom sa prethodna dva Noćna maratona, uložili više truda i bolje se organizovali. Verujemo da će tako biti i sledeće godine!

Ali da se ne bismo sada bavili šta je bilo i šta će tek da bude, najbolje je da se zadržimo na 3. Noćnom maratonu. Pozitivna atmosfera i dobro raspoloženi trkači su sasvim dovoljni da bi sve prošlo u najboljem redu.

Učesnici su maksimalno ispoštovali dogovor i svi su se na vreme prijavili i podigli svoje startne pakete. Ovaj put je gužva bila manja, ali ne u smislu da je bilo manje učesnika, već, naprotiv, mi smo bili organizovaniji pa je i prijavni centar time brže radio. Nemam prava da govorim u ime takmičara ali ipak moram da primetim da je sadržaj startnog paketa na licu gotovo svakog takmičara izmamio osmeh! 🙂 Naše nove ziherice, majice, pokloni naših sponzora-opet smo se potrudili da budemo dobri domaćini.

 

Takođe smo i ove godine obezbedili zabavni program pre trke u kojem su učestvovali Studio Oriental, Capoeira Akademija, Kendo klub Isshin, NS Roleri i Banetova ekipa iz AKA trening kluba Palić koja je bila zadužena za zagrevanje naših učesnika pre trke.

Konačno, trka za maratonce, štafete i minimaratonce je počela u 21 h! Kažem“ konačno“ iz razloga što smo je svi željno isčekivali! Naši prijatelji iz sportskih klubova su nastavili da zabavljaju kako slučajne prolaznike, tako i navijače i polumaratonce koji su nestrpljivo isčekivali da počne njihova trka. Ipak, s obzirom na to da je moja malenkost takođe startovala u 21 h, mogu vam preneti samo utiske sa staze. 😉 Naime, trka je počela energično i meni se, iskreno, činilo kao da svi proleću pored mene. Pomalo je bilo sparno ali se entuzijazam istinski osetio kako me je koji trkač obišao!

 

Jedva dočekavši, krenuše i polumaratonci u 22 h! Učesnici su leteli, navijači vrhunski bodrili! Ma sve je išlo kao podmazano! Novi Sad +Noćni maraton= dobitna kombinacija!

Za vreme trke smo imali, kao što smo i obećali, uživo prenos situacije na stazi i prenos rezultata. Preliminarni rezultati trke su sledeći:

 

 

 

 

 

 

 

 

Rezultati maratona:

1. Nebojša Milenković 2:56:57
2. Veljko Popović 3:04:44
3. Slobodan Marinkov 3:07:20

1. Aneta Arifi 4:36:28
2. Vera Velimirov 4:48:06
3. Vanja Drinčić 4:53:13

Rezultati polumaratona:

1. Attila Varbiro 1:14:52
2. Mirko Stanković 1:15:59
3. Nikša Papić 1:18:19

1. Aleksandra Marinkov 1:27:33
2. Dragana Dokmanović 1:32:43
3. Dragana Špehar 1:35:46

Rezultati minimaratona:

1. Dušan Stupar 0:16:08
2. Andan Bećirović 0:17:17
3. Nebojša Dušić 0:17:30

1. Katarina Pohlod 0:18:58
2. Vesna Bogišić 0:19:03
3. Ekatarina Šoronda 0:20:10

Rezultati štafete:

1. AK Vojvodina 2:27:51
2. Vojska Srbije „Kobre“ 2:43:06
3. Udarnik 2:58:30

Pehar za najkreativnijieg tamičara priapao je Slavku Šećerovom.

Svakog od očesnika je posle trke čekala voda, sendvič ili vegetarijanska pasta i kolač, a za maratonce i polumaratonce smo obezbedili i masažu! A za naše Fruškogorce imali smo specijalno proglašenje u Zatvorenom prvenstvu ARK “Fruške gore” a među njim su bili proglašeni:

Velibor Kajtez
Stefan Vendlener
Tatjana Banjac
Jelena Horvacki

Mislim da svi jedva čekamo da sumiramo utiske na sledećem sastanku i naravno da se dogovorimo kada ćemo brže bolje da započnemo pripreme za 4. Noćni maraton! Ukoliko imate bilo kakve primedbe, komentare, pohvale i sugestije, možete ih poslati na:

maraton@arkfruskagora.org.rs

Još jednom želimo da se zahvalimo svim prijateljima i volonterima, sponzorima i učesnicima koju su nas podržali.

Sportski pozdrav! Do sledećeg maratona! 😉

Autor: Jelena Horvacki

Zvanični rezultati maratona